Haberler

Başpehlivan Kara: Kürsü Görmediğimde, Güreşi Bırakırım

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanlarından Recep Kara, bu yılda amacının altın kemeri kazanmak olduğunu ifade ederek, "Geçirdiğim ameliyatlar nedeniyle son 5 yıldır yüzde 50-60 performansla güreşiyorum.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanlarından Recep Kara, bu yılda amacının altın kemeri kazanmak olduğunu ifade ederek, "Geçirdiğim ameliyatlar nedeniyle son 5 yıldır yüzde 50-60 performansla güreşiyorum. Bu yıl çok iyi hazırlanarak geldim ve amacım altın kemeri almak. Disiplinli bir hayatım ve çalışmam var. 12 yıldır hep zirvedeyim. Ne zaman iddiadan, kürsüden koparsam o zaman güreşleri bırakırım" dedi.

Edirne Belediyesi tarafından yıl 654'üncüsü düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesinde başpehlivanlar kente gelmeye başladı. Yarın yapılacak olan güreş açılışına katılacak olan başpehlivanlardan üç kez altın kemeri kazanan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı güreşçisi Ordulu Recep Kara, bu yılda amacının altın kemeri almak olduğunu söyledi.

7 KEZ FİNALE ÇIKTI

Kırkpınar güreşlerine ilk kez 1997 yılında gelip teşvik kategorisinde güreştiğini anlatan başpehlivan 33 yaşındaki Recep Kara, "Bu sene 18'inci yılım, baş kategorisinde 2004 yılında birinci olmuştum. Kırkpınar'da 22 yaşında başpehlivan olan ilk ve tek pehlivanım. Son 12 yıldır da başta güreşiyorum. Altın kemere yine adayım. Kırkpınar'da 7 kez final yaptım, 3 tane birincilik, 4 ikincilik, 2 kez üçüncülük aldım. Her pehlivanın amacı da altın kemeri kuşanmak. Bende kazanmak için geldim, bu işler nasip kısmet. Ne kadar iyi olsan da bir yerde ayağın kaydı yeniliyorsun. Bunu finallere çıktığımda gördüm. Çok iyi olduğum zaman finalde kaybettim, en kötü ve hasta olduğum dönemde 2008 yılında kemer kazandım. Çok iyi hazırlanarak geldim, hedefim tabi ki altın kemer" dedi.

"CİDDİ AMELİYATLAR GEÇİRDİM"

2004 yılından bu yana 7 kez ciddi ameliyat geçirdiğini ve bu nedenle performansının yüzde 50-60 seviyesine indiğini söyleyen başpehlivan Recep Kara şöyle devam etti:

"Pehlivanın istemediği şey sakatlıktır. Biz ekmeğimizi vücudumuzdan kazanıyoruz.

Ufak sakatlıklar bile bizim performansı etkiliyor. Çok sakatlık geçirdim, ayağımda 2 tane vida var, dizimde var. Sağlık problemleri yaşayarak çıkıyorum. Son 5 yıldır yüzde 50-60 performansla güreşiyorum. Ben iyi hazırlanıp geliyorum. Yaşantım, disiplinli bir hayatım ve çalışmam var. 12 yıldır hep zirvedeyim. Ne zaman iddiadan, kürsüden koparsam o zaman güreşleri bırakırım" dedi.

"ALTIN KEMERİ KAZANMAK KOLAY DEĞİL"

654'ncü Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde 55 başpehlivan kol bağlayacağını anlatan Kara, bunlardan 10'unun kürsüye aday olduğunu ifade etti. Altın kemeri almak için büyük bir mücadele sergileneceğini kaydeden Kara, "Alttan gelen arkadaşlarımızda sürpriz yapabilir. Nasıl ki ben 2004 yılında baş kategorisinde çıktım ve kazandım. Kimse o zaman tanımıyordu. Finalde o dönem Ahmet Taşçı'yı yendim. Bu yılda buna benzer bir durum olabilir. Er Meydanı'nda sürprizler olabilir. Herkesin kendini gösterdiği yer burasıdır. Bir sporcunun 3 yıl üst üste aynı performansı göstermesi çok zor bir durum. Gerçekten zor, kolay değil. Geriye dönüp baktığında 4 pehlivan altın kemere ulaşmış. Bende 3 kez kemer kazandım ama üst üste değil aralıklarla oldu" şeklinde konuştu.

"SARAYI PANAYIR HAVASINDAN KURTARMAK GEREK"

Güreşlerin yapıldığı Sarayiçi'nin panayır havasından kurtulamadığını ve Kırkpınar güreşlerinin yeteri kadar tanıtılmadığından yakınan Recep Kara sözlerini şöyle tamamladı:

"Seyirciden para almayalım. Hepimizin ortak paydaşı Kırkpınar güreşleri, seyirden para bilet parası almayalım. Gerekirse ödül ve yolluk bile vermesinler ama seyirci girsin. Anadolu'dan gelenlerin masrafları çok yüksek. Bizi izlemeye geliyorlar, varsın bedava izlesin, belediye o parayla zengin mi olacak? 650 yıllık bir organizasyon, dünyan hiçbir yerinde yok. Osmanlı'ya başkentlik yapmış şehrimiz, ata sporumuz var. Tarihi Kırkpınar'a 18 yıldır geliyorum, gündemi yok. Edirne Belediyesi zorlanıyorsa, profesyonel bir şirketle bunu Türkiye'nin gündemi haline getirelim. Kırkpınar'a Türki Cumhuriyetleri çağıralım, İslam ülkelerini davet edelim, global olarak bu organizasyonu yapalım. Devlet büyükleri, başka ülkelerin güreşçilerini çağıralım. Böyle bir değerimiz var. Benim zoruma gidiyor, aynı hamam aynı tas. Tesis dışında çok iyi tanıtımda gerekiyor. Kırkpınar'ı yurt dışına tanıtmak gerekiyor. Hatta yabancı yatırımcıların da ağalık yapabilmesi sağlamamız lazım" - Edirne

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Kara Kırkpınar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sarı kod uyarısı nedir? İşte, MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title