Haberler

Başörtülü Meram Belediye Başkanı, Mazbatasını Aldı

Konya'da Ak Parti adayı olarak Meram Belediye Başkanlığı'na seçilen başörtülü Fatma Toru, mazbatasını aldı.

Konya'da Ak Parti adayı olarak Meram Belediye Başkanlığı'na seçilen başörtülü Fatma Toru, mazbatasını aldı. Daha önce Harita ve Kadastro Mühendisi olarak görev yaptığı kurumda, başkanlık koltuğuna oturacak olan Fatma Toruk, metropol ilçe olarak Türkiye'nin ilk başörtülü kadın başkanı olduğunu ancak kadın kimliğinin ikinci, başörtüsünün de üçüncü planda olacağını belirtti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yeniden seçilen ve 3'üncü dönemini yapacak olan Ak Partili Tahir Akyürek, yine 3'üncü dönemi yapacak olan metropol ilçelerden Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 2'nci dönemini yapacak olan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve ilk dönemini yapacak olan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Adliye Sarayı'nda düzenlenen törenle İl ve İlçe Seçim Kurumlarından mazbatalarını aldı. Törende dikkatler ise metropol ilçelerde ilk başörtülü olarak başkanlığa seçilen Harita ve Kadastro Mühendisi Fatma Toru oldu. Mazbatasını alan evli ve 2 çocuk annesi Toru, daha önce Emlak İstimlak Müdürlüğü'nde görev yaptığı Meram Belediyesi'nde başkanlık koltuğuna oturacak.

YÜZDE 71.70 OYLA SEÇİLDİM

Yüzde 70.71 oy oranıyla Meram Belediye Başkanlığı'na seçildiğini hatırlatan Fatma Toru, Ak Partili belediye başkanlar arasında oy oranı en yüksek ikinci başkan olduğunu kaydetti.

Belediye başkanlığına seçilmenin onur ve şeref verici bir durum olduğunu ifade eden Toru, şunları söyledi

Bu bizim için onur ve şeref verici bir durum. Buna göre de hizmet yapmak gerekiyor. Bu bizim sorumluluğumuzu bu noktada artırıyor. Bize oy veren, vermeyen tüm Meramlıları bir aile olarak görüp, buna göre hizmet yapacağız. 18 yıllık bir birikimimiz var. Bu konuda yüksek lisansızımızı yaptık. Kadın kimliğimiz ikinci, başörtümüz de üçüncü planda olacak. Verimli 5 yıl geçirmeyi planlıyoruz.

METROPOL İLÇE BELEDİYE'DE İLK BAŞÖRTÜLÜ BAŞKAN Başka illerde de başörtülü belediye başkanlarının olduğunu hatırlatan Toru, Büyükşehir ve metropol ilçe olarak Meram ilk olacak. 330 bin nüfusa sahibiz. Türkiye'de 25 ilin nüfusundan daha büyük. Böyle büyük bir ilçeye hizmet edecek olmaktan gurur duyuyorum.dedi.

28 ŞUBAT SÜRECİNDE PROBLEMLER YAŞADIK Seçim sürecinde kadın ve başörtülü olmasından dolayı problem yaşamadığını ve aksine destek gördüğünü ifade eden Toru, şöyle konuştu

Üniversiteyi bitirdiğimiz ilk dönemlerde problemler oldu. 28 Şubat süreci ve ondan önceki dönemlerde Türkiye olarak hepimiz bir takım sıkıntılardan geçtik. Ama şu an sıkıntı yok. Türkiye normalleşti. Demokratikleşme paketiyle özgürlük alanında birçok gelişme oldu. Şu an Türkiye'de, Türk insanı kılık kıyafet tercihinden dolayı sıkıntı yaşamıyor. Biz belediyemizde de herkes istediği gibi giyinebiliyordu. Doğrusu da buydu. Herkesin kişisel inançlarına ve tercihlerine saygı duymak gerekiyordu. Türkiye bu anlamda normalleşmiş durumda.

Mazbatasına alın Toru, bugün Meram Belediyesi eski başkanı Serdar Kalaycı'dan görevi teslim alacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatma Toru Ak Parti Türkiye Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title