Haberler

Başörtülü Meram Belediye Başkanı, Mazbatasını Aldı

Konya'da Meram Belediye Başkanlığı'na seçilen başörtülü, AK Parti'li Fatma Toru, mazbatasını aldı.

Konya'da Meram Belediye Başkanlığı'na seçilen başörtülü,  AK Parti'li Fatma Toru, mazbatasını aldı.

Daha önce Harita ve Kadastro Mühendisi olarak görev yaptığı belediyede başkanlık koltuğuna oturann Fatma Toruk, metropol ilçe olarak Türkiye'nin ilk başörtülü kadın başkanı olduğunu ancak kadın kimliğinin ikinci, başörtüsünün de üçüncü planda olacağını belirtti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yeniden seçilen ve 3'üncü dönemini yapacak Ak Partili Tahir Akyürek, yine 3'üncü dönemi yapacak olan Konya'nın merkez ilçelerinden Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 2'nci dönem görev yapacak Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve ilk dönemini yapacak Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Adliye Sarayı'nda düzenlenen törenle il ve ilçe seçim kurumlarından mazbatalarını aldı.

Törende dikkatler metropol ilçelerde ilk başörtülü olarak başkanlığa seçilen Harita ve Kadastro Mühendisi Fatma Toru oldu. Mazbatasını alan evli ve 2 çocuk annesi Toru, daha önce Emlak İstimlak Müdürlüğü'nde görev yaptığı Meram Belediyesi'nde başkanlık koltuğuna oturacak.

YÜZDE 71.70 OYLA SEÇİLDİM

Yüzde 70.71 oy oranıyla Meram Belediye Başkanlığı'na seçildiğini hatırlatan Fatma Toru, Ak Partili belediye başkanlar arasında oy oranı en yüksek ikinci başkan olduğunu kaydetti.

Belediye başkanlığına seçilmenin onur ve şeref verici bir durum olduğunu ifade eden Toru, şunları söyledi:

"Bu bizim için onur ve şeref verici bir durum. Buna göre de hizmet yapmak gerekiyor. Bu bizim sorumluluğumuzu bu noktada artırıyor. Bize oy veren, vermeyen tüm Meramlıları bir aile olarak görüp, buna göre hizmet yapacağız. 18 yıllık bir birikimimiz var. Bu konuda yüksek lisansızımızı yaptık. Kadın kimliğimiz ikinci, başörtümüz de üçüncü planda olacak. Verimli 5 yıl geçirmeyi planlıyoruz."

METROPOL İLÇE BELEDİYE'DE İLK BAŞÖRTÜLÜ BAŞKAN

Başka illerde de başörtülü belediye başkanlarının olduğunu hatırlatan Toru, şöyle dedi:

"Büyükşehir ve metropol ilçe olarak Meram ilk olacak. 330 bin nüfusa sahibiz. Türkiye'de 25 ilin nüfusundan daha büyük. Böyle büyük bir ilçeye hizmet edecek olmaktan gurur duyuyorum."

"28 ŞUBAT SÜRECİNDE PROBLEMLER YAŞADIK"

Seçim sürecinde kadın ve başörtülü olmasından dolayı problem yaşamadığını ve aksine destek gördüğünü ifade eden Toru, şöyle konuştu:

"Üniversiteyi bitirdiğimiz ilk dönemlerde problemler oldu. 28 Şubat süreci ve ondan önceki dönemlerde Türkiye olarak hepimiz bir takım sıkıntılardan geçtik. Ama şu an sıkıntı yok. Türkiye normalleşti. Demokratikleşme paketiyle özgürlük alanında birçok gelişme oldu. Şu an Türkiye'de, Türk insanı kılık kıyafet tercihinden dolayı sıkıntı yaşamıyor. Biz belediyemizde de herkes istediği gibi giyinebiliyordu. Doğrusu da buydu. Herkesin kişisel inançlarına ve tercihlerine saygı duymak gerekiyordu. Türkiye bu anlamda normalleşmiş durumda."

Mazbatasına alan Toru, bugün Meram Belediyesi eski başkanı Serdar Kalaycı'dan görevi teslim alacak.

(FOTOĞRALI) - Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatma Toru Ak Parti Türkiye Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title