Haberler

Başlık Parasıyla Dolandırılan Çobanı Polis Kurtardı

Amasya'da, köyünde evlenecek kız bulamadığı için başka şehirlerden kız baktırma arayışına girmesi üzerine 12 bin lira başlık parasını verip 15 bin liralık takıları kaptıran çobanı dolandırılmaktan son anda başvurduğu polis kurtardı.

Amasya merkeze bağlı Yassıçal köyünde çobanlık yapan Vedat Keçeci, köyünde talip olduğu kızlar şehir merkezinden evlenmek istedikleri için eş bulamayınca umudunu başka bölgelerde aramaya başladı. Bir tanıdığı aracılığıyla Y.Ş. (60) isimli kadın ve Ağrılı olduğunu söyleyen K.G. (53) ile Kütahya'da buluşup Azeri kız K.O. (29) ile tanışan 25 yaşındaki Vedat Keçeci, başlık parası diye 12 bin lirayı verdikten sonra kızın dayısı olarak kendini tanıtan K.G. ve K.O ile memleketi Amasya'ya döndü. Ertesi gün takı istemeleri üzerine kuyumcuya gittiklerini ancak K.G'nin aceleci halinden ve güvenlik kamerası olan kuyumcuya girmeyip 15 bin liralık alışveriş yaptıktan sonra uzaklaşmaları üzerine dolandırıldığını anlayıp durumu polise bildiren Vedat Keçeci, Amasya Emniyet Müdürlüğü asayiş şubesi ekiplerinin takibi sonucu daha önce de aynı yöntemle Kütahya'da suça karıştığı saptanan ikiliyi yakalatıp kaptırdığı paralarını geri aldı.

Ailesine ait 150 koyun, 150 keçi ve 20 büyükbaş hayvanı bulunduğunu ve tek isteğinin helal süt emmiş bir kızla evlenmek olduğunu anlatan Vedat Keçeci, "Sabah 5'te kalkıyorum. 8'de yaylama geliyorum. 3'te çıkartıyorum hayvanları. Akşam 8'de geri geliyorum. Koyun güttürmem. Ahır temizletmem. Ahırla, bacayla işi olmayacak. Evi, ocağı temizleyecek tamam. Bir dediğini iki etmem. İstediğini alırım. Elini sıcak sudan soğuk suya sokmam. Yaylayla, tarla ile işi olmaz. O türlü şeyler aklına gelmesin gelecek bayanın" dedi.

Kızların köye gelmek istemediğini anlatan Keçeci, "Şehir diyorlar. Bende şehre gitmek istemiyorum. O yüzden evlenemiyorum" diye konuştu. Keçeci, uzun lafın kısası, malı, mülkü, arabası, traktörü, evi, ocağı olduğunu belirterek "Her şeyim var. Tarlam, tapanım tam tekmil yani. Ama bir hanımım yok" ifadelerini kullandı. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yassıçal Kütahya Amasya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title