Haberler

Başkonsolos Yılmaz: IŞİD, Bize Kafa Kesme Görüntülerini İzletti

Güncelleme:

IŞİD'in kaçırdığı Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, "Çok zor zamanlar yaşadık. Kafa kesme görüntülerini izledik. Moralimizi bozmak için o görüntüleri izlettiler." dedi.

IŞİD'in kaçırdıığı Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, NTV kanalında 101 günlük esareti ve bu süreçte yaşananları, yaşadıklarını anlattı.

Öztürk Yılmaz, "Bir anda etrafı sardılar. Kameraları patlattılar. Baskın bir anda oldu. Baskından 1.5 saat sonra o alanı terk ettik. Beni makam odamının önünü götürdüler ama odaların hepsi kapalıydı. Yaklaşık 1 dakikalık 45 saniyelik bir ölümle yüzleşme anı oldu." dedi.

"KAFA KESME GÖRÜNTÜLERİNİ İZLEDİK"

Yılmaz, "Bazen televizyon izleme şansımız oldu bazen de aylarca izleyemedik. Kafa kesme görüntülerini izledik. Moralimizi bozmak için görüntüleri bizlere de izlettiler. Amaçları morallerimizi bozmaktı." ifadelerini kullandı.

Kaçırılan Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'ın açıklamalarından satırbaşları:

"ODAMIN KAPISINI AÇMADIM"

"Silahı başıma dayadılar ve odamı açmamı söylediler ama kabul etmedim. Odamın görüntüsünü almak istediler. Bu sayede örgütün propagandasını yapmak istiyorlardı.

Ondan sonra kadınlara,çocuklara,bayrağımıza bir şey olursa bizi öldürün dedik. O sürede çok defa yerlerimiz değiştirildi. Otobüslerin camlarını kapatıyorlardı dışarıyı görmeyelim diye.

"IŞIĞIN OLMADIĞI YERLERDE SAKLADILAR BİZİ"

Tercümanımız vardı ve yerimizin değiştireleceğini o bize söylüyordu. Hepimiz birden götürüyorlardı, ayrı ayrı götürmüyorlardı. 46 kişi birlikte gidiyorduk. Dışarıyı hiçbir şekilde görmemizi istemiyorlardı. Genelde kapalı, ışığın olmadığı yerlerde sakladılar bizi.

"YANIMDA CEP TELEFONU VARDI"

Bu sürede yanımda hep bir cep telefonu vardı. Ve bir şekilde ülkemize haber vermemiz gerekiyordu. Bana yardımcı olan bir arkadaşım oldu. Onunla sürekli çıkışlarda, girişlerde telefonu nasıl saklarız diye düşünüyorduk.

"14 KİLO VERDİM"

65 gün aynı yemeği yedik.Öğle akşam aynı yemeği yedik. Sürekli aynı şeydi. Gıda beslenmemiz yetersizdi. Bütün arkadaşlarım kilo verdi. Ben de toplam 14 kilo verdim.

"KAFA KESME GÖRÜNTÜLERİNİ İZLEDİK"

Bazen televizyon izleme şansımız oldu bazen de aylarca izleyemedik. Kafa kesme görüntülerini izledik. Moralimizi bozmak için görüntüleri bizlere de izlettiler. Amaçları morallerimizi bozmaktı. Fiziki anlamda kötü bir muameleleri olmadı ama tehdit vardı.

"HOŞGELDİNİZ ÖZTÜRK"

Bulunduğumuz alan, aracımızın geçtiği noktalar bombalanmıştı.Yapılan saldırıların birkaçı çok yakınımıza düştü. Serbest kalacağımızı sınıra giderken de bilmiyorduk. Onların söylediği hiçbir şeye inanamazdık ve inanmadık. Sınıra geldiğimizde sayın Başbakanımıza haber vermek istedim ve aradım, Başbakanımız telefonu açar açmaz "Hoşgeldiniz Öztürk" dedi.

Süreç çok iyi organize edildi,çok iyi yönetildi.Bütün yetkililerimize teşekkür ederim. Ve tabi bundan emeği geçen herkese teşekkür ederim.

"ÜLKEMDEN DOLAYI NE GELİRSE BAŞIMA KABULÜMDÜR"

Ülkemden dolayı başıma ne gelirse gelsin gurur duyarım. İnsanın böyle bir ülkeye sahip olması gurur verici bir şey. Bu güzel ülke oralardan geldikten sonra daha çok önem kazanıyor. Ailemle çok fazla zaman geçirmeyi düşünüyorum."

İlgili Haberler
Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Musul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (80)

dipl.psikolog:

psikloji duzgun pek e¨tkilenmemis tatilde gelmis gibi

15
65
yanıtYanıtla
bawer:

size inanan sizin gibi olsun. ulan hatayda, istanbulda antepte, konyada, türkiyenin her yerinde adamlarala sarmaş dolaş fotolarınız var. siz hala senaryo yazıp insanı salak yerine koyuyorsunuz.

27
35
yanıtYanıtla
yürrü be:

adamlar öldürülseydi devlet vatandaşını koruyamıyor kurtarılsa rehineler yalan söylüyor hep si orda kebap yemiş diyorsunuz ulan akp nin yerine olsam size cevap bile vermem sizi adam yerine bile koymam cahilsiniz kardeşim dine olan düşmanlığınızdan yapıyorsunuz bunu kalpleri allah cc daha iyi biliyor

44
10
yanıtYanıtla
ne emmeye ne ..:

süper tesbit kardeş. Bunlar AKP nin ve TAYYİP reisin muhafazakar olmasını allahı anmasını çekemiyorlar. Kurtarsa yalan kurtarmasa vay efendim 49 rehinemiz noldu. Her habere yapılan fix yorum buydu üç aydır. Onu bırak da 49 rehine noldu diyorlardı şimdi bunlara oyun diyenler. Alın işte kurtarıldılar

yanıt0
yanıt0
07 genclik:

hepsi palavra adamlar hic rehineye benziyormu adamlar bol bol kebap yemisler ondan sonra türkiye ye gelmisler biz rehineyiz diyorlar siz ancak okuma yazma bilmeyen akp secmenini kandirirsiniz

18
35
yanıtYanıtla
BU DA HABER Mİ:

BİZ HER GÜN İZLİYORUZ BOŞ BOŞ KONUŞUYOR BUNUDA BAŞ KONSOLOSLUK BAŞKANI YAPMIŞLAR. YOK KIYAFETİ KALMAMIŞ YOK AYNI YEMEĞİ YEMİŞLER ALLAH AŞKINA YA NE KADAR BASİT BİR ÜLKEYİZ BİZ BÖYLE

12
38
yanıtYanıtla
DipNot:

Provakasyon yapıyor yalancı hükümet ezberletmiş bişey atıyor, zırvalıyor . Şöförler niye normal geldi .

14
25
yanıtYanıtla
demokrat:

Dünya hokkabaz lideri cahilliğinle nasıl yaptınız soracaklar diye hiç düşünmemiş ve şimdi cevabı borçlu kalıyor, fena halde Osla kokusu var bu numarada. Konsolos hayatını zaten yalakalıkla geçirmiş, AKP fırlamasıdır, böylelerinden herşey beklenir. Bu iktidara ve yalakalarına halkın yarısı inanmıyor, daha doğrusu medeniyetli ve tahsilli kısmı.

30
8
yanıtYanıtla
BYVURAL:

MEDENİYETLİ VE TAHSİLLİ DEDİĞİN KİŞİLER KİM BU ÜLKEYİ YILLARCA SÖMÜRÜP MİLLETİN KANINI EMEN LEŞ KARGALARI İNANMIYOR BU ÜLKEYİ SATIP SOĞANA CEVİRİP KRİZLERDEN PARA KAZANANLAR İNANMIYOR İÇİMİZDEKİ İSRAİLLİ İÇİMİZDEKİ AMERİKALI İÇİMİZDEKİ İNGİLİZLER İNANMIYOR EVET DOĞRU CANAKKALE ZAFERİNDE O DEDİKLERİNİN DEDELERİ O ZAMANDA İNANMIYORLARDI HAİN HER ZAMAN HAİNDİR

yanıt0
yanıt0
demokrat:

Hadi sen çokuklarına 17 ve 25 aralık ve iki ayyaşın masalarını anlatmaya devam et, büyünce babamız ne salakmış desinler.

yanıt0
yanıt0
Tüm 80 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title