Haberler

Baskil'e Ulaşım Sorunu İçin Çözüm İstendi

Malatya’dan Elazığ’ın Baskil ilçesi arasında yaşanan ulaşım sorunun çözülmesi istendi.

Malatya'dan Elazığ'ın Baskil ilçesi arasında yaşanan ulaşım sorunun çözülmesi istendi.

Baskilliler Derneği Başkanı Yunus Görgün, "Baskil'den 62 köy ve 110 mezrada yaşayan insanlardan yaklaşık 70 bin insan Malatya'da ikamet etmekteler. Günde ortalama 5 bin insan feribotla ulaşım sağlıyor. Feribotla ulaşım kısıtlı, sabah 08.00, akşam 16.00 arası çalışıyor. Gece bir hastası olan, cenazesi olan Kömürhan Köprüsünü kullanıyor. Ulaşım olarak hem zaman kaybı, ekonomik olaraktan vatandaşı mağdur ediyor. Malatya ile bütün sosyal aktivitelerini ve ticaret ilişkilerini sağlayan bu insanlar çiftçilikle uğraşmaktalar. Kömürhan köprüsünü dolanıp Malatya'ya gelen bu köyler 140 kilometre yol alıyorlar. Bu köprü yapılırsa mesafe 20 kilometreye düşecek" ifadelerini kullandı.

Görgün, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Malatya'da Karakaya Baraj Gölü'nde 29 Ağustos 2002 tarihinde meydana gelen feribot faciasında 13 kişi hayatını kaybetmiş hala 2 kişinin cesedi bulunamamıştır. Başka acılar yaşanmaması için sağlıklı bir ulaşım şekli olan demir yolu köprüsü üzerine, karayolu köprüsünün yapılması sağlanmalıdır. Bu siyasi bir malzeme olmamalı yılda bir defa gelip oy uğruna insanlara ümit verilmemelidir. Bizim tek isteğimiz şuandaki demir yolu köprüsü üzerine, karayolu köprüsünün yapımı için ödenek çıkarılmasıdır. Projesi hazır, fizibilite raporları tam. Bu konuda Başbakanımızdan, Sayın Valimizden, Milletvekillerimizden, ilgili kurum amirlerinden yardım bekliyoruz."

Baskil İlçesi Bilaluşağı köyünden Sabri Yıldız ise yaşadığı sıkıntıları şöyle dile getirdi:

"Bizim en önemli sıkıntımız ulaşım sıkıntısıdır. Biz ulaşımlarımız feribotla yapıyoruz. Malatya'ya bir hastamızı yetiştiremedik feribotun önünde vefat etti. Çiftçilik yapıyoruz. Bütün işlerimizi Malatya üzerinden görüyoruz. Sabah erken işçi getiremiyoruz. Akşam götüremiyoruz. Özellikle Baskil'in Malatya'ya bakan yüzü sahil köylerin hepsi mağdur durumdadır." - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malatya Elazığ Baskil Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (2)

mehmettoksunmehmettoksun.23@hotmail.com:

köprü için gerçekten geç kalınmış bir proje insanlar gerçekte mağdurlar

0
0
yanıtYanıtla
SEÇMENcelibon44@hotmail.com:

sonuna kadar destekliyorum köprü yapılsın.. baskillileri sevindirin. çünkü Baskil'in köyleri o zaman şehrin içi olur. başbakanın bunu duyması lazım. koşulsuz verilen oyların bari bir karşılığı olsun EY ANKARA DUY SESİMİZİ..

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title