Haberler

BASKİ Gücüne Güç Katıyor

Güncelleme:

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki olan Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ), araç parkını güçlendirdi.

BASKİ merkez ve tüm ilçelerde vatandaşlara daha iyi ve hızlı hizmet götürebilmek amacıyla yaptığı takviyelerle araç parkını 365'e yükseltti.

BASKİ tarafından araçların hizmete alımıyla ilgili düzenlenen törene Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Av. Mehmet Birol Şahin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Osman Yenidoğan, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Sagay, BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Nazım Ergelen ve Taylan Engin, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ile BASKİ genel müdür yardımcıları ve çalışanları katıldı.

Saygı duruyşu ve İstiklal Marşının ardından törenin açılış konuşmasını yapan BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram, taşra yapılanması ve araç parkıyla ilgili bilgiler verdi.

Balıkesir'in Büyükşehir olmasıyla birlikte BASKİ Genel Müdürlüğü'nün kurulduğunu hatırlatan Mustafa Bayram, ayrıca Balıkesir genelinde; Taşra teşkilatı olarak 7 Müdürlüğe bağlı 20 İlçe şefliği oluşturulduğunu, BASKİ'nin 20 İlçe ve 892 Kırsal Mahallede kış aylarında 1 Milyon 200 Bin, yaz aylarında ise yaklaşık 2 Milyon 500 Bin kişiye hizmet verdiğini söyledi. Genel Müdür Bayram, "BASKİ olarak 651 Bin Aboneye, Balıkesir genelinde 54 tahsilat bürosu, PTT Şubeleri, Aktif Bank, Online ödeme için tüm bankalar aracılığıyla hizmet vermekteyiz. Kırsal mahalleler için Seyyar Tahsilat Araçları hazırlıyoruz" dedi.

BASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde; Balıkesir Merkez ve İlçelerinde toplam 282 Adet araç bulunurken, son olarak yapılan ihale sonucunda 83 aracın daha operatör ve şoförlü olarak araç parkına dahil edildiği bildirildi. Yapılan ihale sonucunda; 36 adet kazıcı yükleyici, 10 adet mini ekskavatör, 15 adet damperli kamyon, 11 adet mini ekskavatör taşıyıcı kamyon, 10 adet römorklu traktör ve 1 adet lastik tekerlekli ekskavatör olmak üzere toplamda 83 adet araç daha operatör ve şoförlü olarak BASKİ araç parkımıza katıldı. Yeni alınan sıfır iş makineleri, kamyon ve diğer araçlar ile birlikte araç parkındaki toplam araç sayısı 365 adet oldu.

BASKİ'den verilen bilgiye göre, kuruma ait kapanan Belde ve İlçe Belediyelerinden gelen eski araçlar da merkeze çekilerek bakım onarımları kısa bir sürede tamamlanacak. Genel Müdür Mustafa Bayram, özellikle ilçelere ulaşım bakımından uzak olan kırsal mahallelerde arızaların kısa sürede yapılması ve zaman kaybının önlenmesi amacıyla BASKİ Genel Müdürlüğü tarafından İş makinelerinin dağıtımı İlçe ve Şube Şefliklerine ihtiyaçlarına binaen gerçekleştirileceğini söyledi.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Av. Mehmet Birol Şahin, davetlilere programı nedeniyle il dışında olan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un selamlarını iletti. Birol Şahin, Büyükşehir Belediyesi'nin tüm kurumlarıyla olduğu gibi BASKİ ile de Balıkesir ve tüm ilçelerine en iyi şekilde hizmet vermek için var gücüyle çalıştığını ifade etti. Başkan Vekili Şahin, yeni araçların hayırlı uğurlu olmasını diledi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından hep birlikte kurdele kesildi ve araçlar incelendi. Kurban kesilen tören davetlilere yapılan ikramın ardından sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Bayram Birol Şahin Yenidoğan Ak Parti Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title