Haberler

    Basketbolda Valiz Davasında Karar Verildi

    Galatasaray Liv Hospital Erkek Basketbol Takımı oyuncuları Ender Arslan ve Carlos Arroyo ile Anadolu Efes Basketbol Takımı'ndan Cenk Akyol'un valizlerini çaldığı gerekçesiyle Savaş Şavkın hakkında, ''nitelikli hırsızlık'' suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

    Bakırköy 16. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Savaş Şavkın katıldı. Duruşmada savunmasını yapan Şavkın, hırsızlık suçuyla alakası olmadığını iddia ederek, "Bu hırsızlığı kardeşim Şafak Şavkın yaptı. Eşyaları benim haberim olmadan evime getirdi. Onun eşyaları sandım. Beraber dışarı çıktığımızda 10 metre gitmeden polis bizi aldı. Suçsuzum, beraatimi istiyorum'' diye konuştu.

    Mahkeme, Şavkın'ı ''nitelikli hırsızlık'' suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmalardaki iyi halini göz önüne alan mahkeme, cezayı 2 yıl 6 aya indirdi. Davanın diğer tutuksuz sanığı Şafak Şavkın'ın ise başka suçtan hükümlü olduğu, cezaevinden firar ettiği öğrenildi.

    İddianameden


    Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, basketbolcular Cenk Akyol, Ender Arslan ve Carlos Alberto Arroyo'nun, 3 Ekim 2013'te Uşak'ta yapılan Türkiye Kupası eleme maçı için araçla Abdi İpekçi Spor Salonu'ndan Atatürk Havalimanı'na gitmek üzere yola çıktıkları belirtildi. Oyuncuların havalimanına gitmeden önce yemek için araçlarını Yeşilköy'deki bir restoranın önüne park ettikleri anlatılan iddianamede, sanıklardan Savaş ve Şafak Şavkın'ın bagajdan 3 çantayı aldığı kaydedildi. İddianamede, şüpheliler Savaş ve Şafak Şavkın'ın ''nitelikli hırsızlık'' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyordu.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Carlos Arroyo Ender Arslan Liv Hospital Cenk Akyol Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title