Haberler

Basketbolda Transfer Yasağı

Güncelleme:

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nde mücadele eden Samsun Canik Belediyespor'a, kulübün eski oyuncusu Doneeka Danyell Hodges'e olan 20 bin dolarlık borç nedeniyle transfer yasağı getirildiği bildirildi.

Samsun Canik Belediyespor Kulübü'nden yapılan yazılı açıklamada, Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) Disiplin Kurulu'nun 12 Kasım tarihli kararıyla kulübün, oyuncu Hodges'e borcu nedeniyle, borç ödenene kadar transfer yasağı aldığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Oyuncu Hodges, 2012-2013 sezonunun bitim tarihinden 20 gün önce kontrat süresinin bittiğini bildirerek, her geçen gün için ücret talep etmiş ve maçlara çıkmama kararı almıştır. Bu sıkıntının aşılması için karşılıklı anlaşma yoluna gitsek de oyuncu anlaşma taraftarı olmamıştır. Dosya kendisi tarafından FIBA'ya götürülmüş ve yargılama aleyhimize sonuçlanmıştır.

Hatalı sözleşme sonucu böyle bir durum ortaya çıkmış olup, yurt dışından transfer edilerek Türk basketboluna emek harcayan oyuncuların, alacakları hususunda anlaşma yoluna gitmeyerek, kulüpleri zor durumda bırakacak girişimlerde bulunması kulübümüzce üzüntüyle karşılanmıştır. Davaya konu olan 20 bin dolar kulübümüzce oyuncuya uygun zaman diliminde ödenecek ve transfer yasağı kaldırılacaktır." - Samsun

Kaynak: AA / Spor

Canik Belediyespor Türkiye Samsun Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title