Haberler

Basketbolda Anlamlı Proje

Güncelleme:

"Takım Ruhuyla Sağlıklı Gelişim ve Sosyal Etkileşim İçin 3x3 Basketbol" projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

"Takım Ruhuyla Sağlıklı Gelişim ve Sosyal Etkileşim İçin 3x3 Basketbol" projesinin tanıtıldığı basın toplantısı yapıldı.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleşen basın toplantısına Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkanı Aşkın Ayık ve proje direktörü Dr. Emir Turam katıldı.

Türk Basketbolunu Geliştirme ve Eğitim Vakfı'nın (TÜBASKGEV) katkısıyla düzenlenen ve İSTKA'nın 2014 yılı Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında desteklenerek 1 Eylül 2014 tarihinde başlayan projenin önemine dikkati çeken Emir Turam, şu ifadeleri kullandı:

"Genel hedef kitlemiz basketbolun paydaşlarıyla sınırlı kalmak zorunda kalıyor. Türkiye'nin muazzam bir genç potansiyeli var. Genel faaliyet programı baskısı içinde Türkiye Basketbol Federasyonu olarak, bu gençlere yeterince uzanma imkanımız pek olmuyor. Bu açıdan proje bizim için çok önemli. Proje sayesinde, basketbolun direk içinde olmayan çocuklara ulaşma imkanı sağlayacağız. Bu işbirliğinin diğer temel direkleri olan İstanbul Kakınma Ajansı'na ve destek veren ilçelerimize çok teşekkür ediyoruz. "

İSTKA İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkanı Ayık ise, bu organizasyona önemli bir destek verdiklerini aktararak, TÜBASKGEV'e teşekkür etti.

Gaziosmapaşa Kaymakamı Karadeniz, projenin madde bağımlılığına karşı önemli bir sosyal aktivite olduğunu kaydederek, "Sosyal kalkınma, kent yaşamının önemli bir parçasıdır. Eğitim ve sağlık gibi sosyal hizmetlerinin de devlet eliyle ya da sivil toplum örgütleriyle giderilmesi lazım. Biz bu boşluğu dolduramazsak, uyuşturucu gibi zararlar bu boşluğu doldurur" dedi.

Sarıyer Kaymakamı Bilgin de projenin önemini vurgulayarak, ilçelerinde 100 okulda 55 bin öğrencinin olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bizlerin asli görevi çocuklarımıza eğitim ve öğretim hizmetinin verilmesinin yanı sıra, onların boş zamanlarını da değerlendirmemiz lazım. Sportif açıdan öğrencilerimizi yetiştirmek önemli. Kenar semtlerimizde sportif tesis eksikliğimiz var. Bu proje kapsamında 8 okula basketbol sahası yapıp, bine yakın öğrenciyi bu organizasyona katacağız. Çok ciddi basketbol aktiviteleri gerçekleştireceğiz. Madde bağımlılığı konusunda olumsuz haberle almak bizi üzüyor. Bu yüzden çocuklarımızı kazanmak için bu proje önem arz ediyor."

Kücükçekmece Kaymakamı Kaya ise,  "Basketbol gibi çocuklarımızı bedensel anlamda da iyi geliştireceğini düşündüğüm faaliyetin olması beni mutlu ediyor" dedi.

Projeye destek vermek amacıyla basın toplantısına gelen Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nın oyuncusu Şebnem Kimyacıoğlu, "Spor benim hayatıma çok şey kattı. Projeyi duyunca burada olmak istedim. Bu, çok büyük proje" diyerek düşüncelerini söyledi.

Proje

Proje direktörü Turam, sinevizyon eşliğinde projenin tanıtımını yaptı.

Turam, İstanbul'un madde bağımlılığı, okulu erken terk, intihar ve suç işleme oranlarının daha yüksek olduğu, sosyo-ekonomik açılardan dezavantajları olan ilçelerine yönelik düzenlenen projede, 13-18 yaş arası 2 bin 300'den fazla öğrencinin 3x3 basketbol turnuvasına katılması hedeflediklerini anlattı.

TBF tarafından 3x3 basketbol lisansı çıkarılacak gençlerin spor yaparak kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı da hedeflediklerini belirten Turam, projenin kaymakamlıkların desteğiyle İstanbul'un Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece, Bahçelievler ve Sarıyer ilçelerinde yer alan okulları kapsadığını ifade etti.

Turam, "Arkadaşını kapta gel" sloganıyla yola çıktıklarını aktararak, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde 576 takım ve 2 bin 304 öğrencinin katılımıyla 4 ilçede turnuva düzenleneceğini kaydetti. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Gaziosmanpaşa Karadeniz İstanbul Sarıyer Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title