Haberler

Basketbolda "All-Star" Heyecanı

TBF Yönetim Kurulu Üyesi Erdenay: "NBA'dekini aratmayacak kalitede ve düzeyde bir organizasyon var" Avrupa Karması Antrenörü Kandemir: "Hiç böyle bir kadrom olmamıştı, iki takıma da başarılar diliyorum"

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Harun Erdenay, 18 Ocak Pazar günü Ankara'da yapılacak "All- Star 2015" organizasyonu'nun, NBA'dekileri aratmayacak kalitede ve düzeyde olduğunu ifade etti.

Ankara Arena'da 18 Ocak Pazar günü gerçekleştirilecek basketbol şöleniyle ilgili Levent'teki Wyhndam Grand Otel'de düzenlenen basın toplantısına katılan, Harun Erdenay ve Türkiye Basketbol Ligi Direktörü Samer Şenbayrak'ın yanı sıra, organizasyonda Asya Karması'nın antrenörlüğünü yapacak Zoran Lukic ve Avrupa Karması'nın antrenörü olacak Ahmet Kandemir ile bazı oyuncular, organizasyonla ilgili görüşlerini dile getirdi.

Erdenay, oyunculuk kariyerinde bir çok kez "All-Star" kadrolarında yer aldığını hatırlatarak, "Özellikle katıldığım üç sayı yarışmalarında heyecanlar yaşadım. Çok değerli oyuncular ve antrenörler var. Daha önce NBA'dekilere de bir çok kez konuk oldum. Burada, oradakini aratmayacak kalite ve düzeyde bir organizasyon var. Böyle bir organizasyonu seyirciler zevkle izleyecektir" diye konuştu.

2014-2015 sezonunun ilk yarısında yaşanan çekişmenin, Türkiye Basketbol Ligi'nin Avrupa'nın tartışmasız en iyi ligi olduğunu ortaya koyduğunu dile getiren Şenbayrak ise "İkinci devre bu heyecan daha da yükselmeye devam edecek. Bugüne kadar düzenlenmiş en başarılı "All-Star" organizasyonu olması için tüm hazırlıkları tamamladık. Oylamaya katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"All-Star"da mücadele edecek Asya ve Avrupa karmalarındaki Türk oyuncu sayısı anımsatılarak yöneltilen bir soru üzerine Şenbayrak, sezon başında lig temsilcilerinin ortak kararıyla yabancı oyuncuda 5+1 kuralının getirildiğini kaydederek, şöyle konuştu:

"Kulüplerimizin Avrupa'da biraz daha hatırı sayılır başarılar elde etmesi, Avrupa rekabetini artırmak için yapılan bir uygulama. Kuralla beraber ligdeki heyecan çok daha fazla arttı. Bunu bütün kamuoyu söylüyor. Türk oyuncuların önünün tıkandığına çok inanmıyorum. Önümüzde çok güzel örnekleri var; Cedi Osman ve Furkan Korkmaz.  Anadolu Efes çok ciddi bütçelere sahip Avrupa'da dörtlü final hedefleyen bir takımımız. Genç yaşlarına rağmen o takımda yer bulabiliyorlarsa, diğer oyuncular da kendilerini geliştirmek için gayret sarf ederse, muhakkak hak ettikleri yerlere geleceklerdir."

Kandemir: "Hiç böyle bir kadrom olmamıştı"

Avrupa Karması'nın antrenörlüğünü yapacak Beşiktaş Entegral Forex Başantrenörü Ahmet Kandemir, "Hiç böyle bir kadrom olmamıştı. Çok kuvvetli bir kadrom var. İki takıma da başarılar diliyorum" dedi.

Türkiye'nin basketbolda Avrupa'nın en değerli ligine sahip olduğunu kaydeden Kandemir, "Bu kadar iyi bir ligin değerli oyuncularının birlikte yer alacağı organizasyonun da çok iyi olacağını düşünüyorum. Sporcular açısından da zorlu maçlar oynanıyor. Arada eğlenceli bir hafta sonunun onları da psikolojik olarak motive edeceği fikrindeyim. Kadroya gelince; hiç böyle bir kadrom olmamıştı. Çok kuvvetli bir kadrom var. İki takıma da başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Asya Karması'ın antrenörlüğünü yapacak Banvit Başantrenörü Zoran Lukic, geçen sezon da Banvit antrenörünün "All-Star" kadrosunda bir takımın başında yer aldığını vurgulayarak, "Bu sene de Banvit adına bu gelenek devam ediyor. Böylesi kadroları bütün koçlar ister. Memnuniyet verici bir kadro. Böylesi oyunculara antrenörlük yapıyor olmaktan mutluluk duyacağım. Beni "All-Star"'a layık gördüğünüz için ve bana bu fırsatı verdiğiniz için teşekkür ediyorum" dedi.

Avrupa Karması'nda forma giyecek Darüşşafaka Doğuş oyuncusu Shurna, kadroya seçilme başarısının aslında görev yaptığı takımın başarısı olduğunu dile getirerek, "Çok heyecanlıyım. Çok iyi bir ilk yarı geçirdik. Takımımda herhangi bir isim de "All-Star" seçilebilirdi. Büyük bir onur duydum ve heyecanlandım. Büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

Avrupa Karması'nda yer alacak Seibutis ise aynı zamanda katılacağı 3 sayı yarışması için "Gerçekten korkutucu bir yarışma olacak" değerlendirmesini yaparak, "TBL Avrupa'nın en iyi ligi. Her yıl çıtasını yükseltiyor. Onur duyuyorum. Bu benim ikinci "All-Star" deneyimim olacak. 4 yıl önce de bu organizasyonda yer almıştım. O zaman yabancılar karmasındaydım şimdi Avrupa Karması'nda olacağım. Bakalım neler değişmiş" ifadelerini kullandı.

Avrupa Karması'nda yer alacak bir diğer oyuncu İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu Stepheson da kendisine verilen bu fırsat nedeniyle mutluluk duyduğunu belirterek, "Umarım eğlenceli bir organizasyon olur. Eğlenceyi olduğu kadar kazanmayı da istiyoruz" ifadesini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Ahmet Kandemir Harun Erdenay Star Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title