Haberler

Basketbolcu Gençlerin Başarısı

Diyarbakır Bağlar Belediyesi Basketbol Takımında yer alan 2 sporcu, Ankara Arı Koleji'ne transfer oldu.

Diyarbakır Bağlar Belediyesi Basketbol Takımında yer alan 2 sporcu, Ankara Arı Koleji'ne transfer oldu.

Son 7 yıl içerisinde birçok sporcuyu, yetiştirerek Beşiktaş, Efes Pilsen, Banvit, Pınar Karşıyaka gibi Türkiye'nin büyük takımlara gönderen Bağlar Belediyesi Basketbol Takımı, oyunculardan Serdar Atik ve Veysel Kortak'ı Ankara Arı Koleji'ne transfer etti. Aynı zamanda burslu olarak Arı Koleji'ne de devam edecek olan iki sporcu, üniversite eğitimlerini de yine burslu olarak Çankaya Üniversitesi'nde sürdürebilecek.

Bağlar Belediye spor Kulübü antrenörü Gökhan Yıldırım, Bağlar Belediyesi tarafından, 7 yıl önce çoğunlukla göçle gelen yoksul ailelerin çocuklarından oluşturulan basketbol takımlarının başarıdan başarıya koştuğunu söyledi.

Kız ve erkek basketbol takımlarından oluşan ve son yıllarda 2 sporcusu NBA yaz kampına katılma şansı yakalayan kulüplerinin 7 basketbolcusunun ise Türkiye'nin sayılı takımlarının kadrolarına dahil olduğunu kaydeden Yıldırım, iki sporcularının da yeni sezonla birlikte Ankara Arı Koleji'nin formasını giyeceğini belirtti.

Çok mutlu olduklarını ifade eden Yıldırım, şöyle dedi:

"Sporcularımız Serdar Atik ve Veysel Kortak'ı Ankara Arı Koleji'ne burslu olarak transfer verdik. Diyarbakırlı çocuklarımızın başarından başarıya koşması bizim için bir mutluluk kaynağıdır. Çocuklarımızla gurur duymaktayız. Bu başarılarının devamını diliyoruz. Atik ve Kortak, Ankara Arı Koleji'ne burslu olarak devam edecek. Aynı zamanda Arı Koleji takımında oynayacaklar. Yine liseyi bitirdikten sonra da burslu olarak, Çankaya Üniversitesi'nde okuyup, spor kulübünde oynamaya devam edecekler. "

- DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title