Haberler

Basketbol: THY Avrupa Ligi Dörtlü Final

Türk Hava Yolları (THY) Avrupa basketbolunun en iyilerini Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Turkish Airlines Euroleague Final Four 2016 finallerinde bir araya getirdi.

Türk Hava Yolları (THY) Avrupa basketbolunun en iyilerini Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Turkish Airlines Euroleague Final Four 2016 finallerinde bir araya getirdi.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Mercedes-Benz Arena ev sahipliğinde gerçekleştirilen final turunda yaşanan kıyasıya rekabet, tüm basketbol severler için "unutulmaz" bir seri oldu. Tarihinde ilk kez bir Türk takımının final oynadığı Turkish Airlines Euroleague Final Four 2016'nın kazananı; Rusya temsilcisi CSKA Moskova olurken, ikincilik unvanı turun Türk temsilcisi Fenerbahçe'nin oldu.

Zorlu bir çekişmeye sahne olan Berlin'deki final turu süresince CSKA Moskova, bu yıl turnuva bütününde en iyi performansları sergileyen 3 rakibini geride bırakıp, Avrupa basketbolunun en iyisi olarak adını Turkish Airlines Euroleague 2016'nın şampiyonluğuna yazdırdı.

Finalin tarafları, 13 Mayıs'taki yarı final maçları sonrasında belirlendi. Fenerbahçe, İspanyol rakibi Laboral Kutxa'yı normal süresi 72-72 eşitlikle tamamlanan maçın uzatma bölümünde 88-77 yenerek, Euroleague'de adını finale yazdıran ilk Türk takımı oldu. Yarı finalin diğer kazananı CSKA Moskova ise Rus derbisine sahne olan yarı final maçında Lokomotiv Kuban ile karşılaştı. Rakibini rahat bir oyunun ardından 88-81 yenen CSKA, finalde Fenerbahçe ile oynamaya hak kazandı.

Mercedes-Benz Arena'da binlerce taraftarın yanı sıra ekranları başında da on binlerin tanıklık ettiği final maçı ise bu yıl Türkiye basketbol tarihinde Erkekler Euroleague'de finale yükselen ilk Türk takımı unvanını elde eden Fenerbahçe ile Rus ekibi CSKA Moskova arasında zorlu ve heyecanlı bir çekişmeye sahne oldu.

İlk yarıyı 20 sayı farkla kapatan Rus temsilcisinin etkili oyununa karşı mücadelesinden vazgeçmeyen Türk ekibi, son çeyrekte 21 sayıdan geldi. Maçın son dakikalarında farkı tamamen eriten Fenerbahçe, normal süresi 83-83 sonuçlanan maçı, tıpkı yarı finalde olduğu gibi uzatmaya taşıdı. Beş dakikalık uzatma sonucunda ise Fenerbahçe, 5 sayılık farkla Avrupa basketbolunun en iyi ikincisi oldu. Fenerbahçe 96-101 CSKA Moskova olarak biten mücadele, Mercedes-Benz Arena'nın skorbordundaki yerini aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Türk Hava Yolları Berlin Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title