Haberler

Basketbol Şampiyonlar Ligi'ne Katılacak Takımlar Belirlendi

FIBA tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde yer alacak takımlar belli oldu.

FIBA'dan yapılan açıklamaya göre Türkiye'den Banvit ve Pınar Karşıyaka'nın doğrudan katılacağı turnuvada, Beşiktaş Sompo Japan ve Muratbey Uşak Sportif ikinci ön eleme turunda mücadele edecek.

Banvit ve Pınar Karşıyaka'nın yanı sıra Fransa'dan ASVEL, Strasbourg, Monaco, Le Mans, Yunanistan'dan Aris, PAOK, İtalya'dan Sidigas Avellino, Umana Reyer, Almanya'dan Fraport Skyliners, EWE Baskets, Belçika'dan Telenet Oostende, İsrail'den Maccabi Rishon Le Zion, Hırvatistan'dan Cibona, Çek Cumhuriyeti'nden CEZ Basketball Nymburk, Litvanya'dan Neptunas, Polonya'dan Rosa Radom, Slovenya'dan Helios Suns, Sırbistan'dan Mega Leks, İspanya'dan Iberostar Tenerife, Rusya'dan Avtodor Saratov, Ukrayna'dan Khimik ve Letonya'dan Ventspils Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılacak.

Ön elemelerin ilk turunda Litvanya'dan Juventus, Finlandiya'dan Kataja, Bosna Hersek'ten Igokea, Bulgaristan'dan Rilski Sportist, Belarus'tan Tsmoki Minsk, Hollanda'dan Donar Groningen, Karadağ'dan Mornar Bar, Estonya'dan Tartu Ülikool/Rock, Romanya'dan Municipal Oradea, U-Mobitelco BT, Slovakya'dan Prievidza, Danimarka'dan Bakken Bears, İsveç'ten Södertalje Kings, Portekiz'den Porto, Benfica ve Kıbrıs Rum Kesimi'nden Petrolina AEK yer alacak.

Beşiktaş Sompo Japan ve Muratbey Uşak Sportif'in mücadele edeceği ikinci ön eleme turunda ise Bulgaristan'dan Lukoil Academic, Macaristan'dan Szolnoki Olaj, Belçika'dan Proximus Spirou, İsrail'den Ironi Nahariya, İtalya'dan Openjobmetis Varese ve Almanya'dan MHP Riesen Ludwigsburg boy gösterecek.

TURNUVA FORMATI

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde 2016-2017 sezonu 32 takımla oynanacak. Turnuvaya 24 takım doğrudan, 8 ekip de elemeler sonrasında katılacak. Birinci ön eleme turunda mücadele edecek 16 takımdan 8'i, ikinci ön eleme turuna yükselmeye hak kazanacak. İkinci ön eleme turunda rakiplerini geçen 8 ekip, adlarını Şampiyonlar Ligi'ne yazdıracak.

Sekizer takımın 4 gruba ayrılacağı Şampiyonlar Ligi'nde, gruplarında ilk 4 sırayı alan ekipler, üst tura yükselecek. Grup maçlarını 5 ve 6. sırada tamamlayan takımlar ise yollarına, FIBA'nın ikinci turnuvası Avrupa Kupası'nda devam edecek.

Ligde elemeler ve grup mücadelesi, iç ve dış sahada olmak üzere iki maç üstünden gerçekleştirilecek. Eleme maçları 27 Eylül, normal sezon karşılaşmaları ise 20 Ekim'de başlayacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Beşiktaş Uşak Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title