Haberler

Basketbol: Kadınlar Türkiye Kupası'na Doğru

Osmaniye Gençlik başantrenörü Aydın Uğuz: "Bütün çalışmalarımızı kupaya galibiyetle başlamak için yapıyoruz.

Türkiye Kadınlar Basketbol Birinci Ligi (TKBL) ekiplerinden Osmaniye Gençlik'in başantrenörü Aydın Uğuz, Kadınlar Türkiye Kupası'na ilişkin, "Bütün çalışmalarımızı kupaya galibiyetle başlamak için yapıyoruz. Çünkü ilk maçı kazanmak moral açısından çok önemli" dedi.

Uğuz, AA muhabirine, BOTAŞ Cup ve Erciyes Cup turnuvalarının, Osmaniye Gençlik adına Türkiye Kupası maçlarına ön hazırlık olduğunu söyledi.

Türkiye Kupası'nın Çanakkale, Gemlik ve Yalova'da 23-25 Ekim'de yapılacağını hatırlatan Uğuz, takımının C grubunda mücadele edeceğini belirtti.

İlk maçı Hatay Büyükşehir Belediyesi takımı ile yapacaklarını ifade eden Uğuz, "Kupada ilk maçı çok önemsiyorum. Bütün çalışmalarımızı kupaya galibiyetle başlamak için yapıyoruz. Çünkü ilk maçı kazanmak moral açısından çok önemli. Geride bıraktığımız BOTAŞ Cup ve Erciyes Cup turnuvaları bizim için iyi bir hazırlık süreci oldu. Bu turnuvalarda takım sporcularımızın performanslarını gördük. Kupada ilk maçımızı Hatay Büyükşehir Belediyespor ile Perşembe günü yapacağız. Bu maçı kazanmak ve kupada başarılı olmak istiyoruz. Sporcularıma güveniyorum. İyi oyunla, iyi savunma yaparak başarılı sonuçlar alacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

İki yabancı sporcumuz sakat

Uğuz, takımda D'Andre Moss ve Kelly Santos Müller'in sakat olduğunu, Türkiye Kupası maçlarına yetiştirilmeye çalışıldığını belirtti.

İki sporcunun sakatlıkları sebebiyle, BOTAŞ Cup ve Erciyes Cup turnuvalarında tam anlamıyla oynayamadığını aktaran Uğuz, "İki yabancı sporcumuzu, geride bıraktığımız iki turnuvada sakat oldukları için tam anlamıyla oynatamadık. Halen tedavileri sürüyor. Bu sebeple idman eksiklikleri olacak. Umarım ikisi de Türkiye Kupası maçlarına yetişecek ve takım arkadaşlarının yanında olacak" dedi. - Osmaniye

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Kupası Osmaniye Erciyes Aydın Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title