Haberler

"Maçın Sonucunu Dış Atışlar Belirledi"

Güncelleme:

A Milli Takım Başantrenörü Ataman, "Maçın sonucunu dış atışlar belirledi." dedi.

2014 FIBA Dünya Kupası'na, çeyrek finalde Litvanya'ya 73-61 yenilerek veda eden A Milli Basketbol Takımı'nda, başantrenör Ergin Ataman "Maçın sonucunu dış atışlar belirledi" dedi.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Ataman, dış atışların maçın sonucunu belirlediğini ifade ederek, "Maçın sonucunu belirleyen en önemli faktör, Litvanya takımının dış atışlarda 19'da 10 gibi müthiş bir yüzdeyle oynaması, bizim de bulduğumuz hiçbir dış atış pozisyonunu değerlendirememizdir. 18'de 3 ile yüzde 17'lik yüzdeyle bu maçı kazanmanız mümkün değildi" diye konuştu.

Dış atış sorununu gördüğü için oyunun genelinde daha çok Kerem Gönlüm ve Ömer Aşık ile içeriye yüklenmeye çalıştıklarını ifade eden Ataman, bu anlarda da maçın hakemlerinin kötü kararlar verdiklerini söyledi.

A Milli Takım Başantrenörü Ataman şöyle devam etti:

"Maçın hakemlerinin feci bir hakemliği vardı. Ömer Aşık 28 dakika oynamış, bir sürü top eline değmiş ve sadece 1 defa faul atış çizgisine gitmiş. Birçok pozisyonda sürekli iterek, faulle onu durdurdular. Bu denli sertliğe prim verilince hücum etmen imkansız hale geliyor. Başa baş geldiğimiz üçüncü periyodun son saniyesinde de hakemin bir hatası var. Belki Litvanya adına sayıydı ama Cedi'nin ayağı dışarıdaydı. FIBA'nın artık bu kuralları değiştirmesi lazım. Artık Avrupa Ligi'nde bu tip pozisyonlarda mönitöre bakılıyor ve öyle karar veriliyor. Burada ise 3 hakem toplanıyor, 30 saniye konuşuyorlar ve basketi veriyorlar. Bunlar önemli kararlar. Çünkü son periyoda 1 sayı ya da 3 sayı ile gitmek var."

Türkiye'nin Dünya Kupası'nı ilk 8'de bitirmesinin iyi olduğunu ancak şampiyonanın genel değerlendirmesini şimdi yapmayacağını kaydeden Ataman, Litvanya'yı tebrik ederek, basın toplantısını sonlandırdı.

Milli basketbolculardan Sinan Güler de yaptığı değerlendirmede, başantrenör Ergin Ataman gibi maçın sonucunu 3 sayılık atışların belirlediğini söyledi.

Sinan Güler, Dünya Kupası'nda çeyrek finale kadar gelmenin iyi bir sonuç olduğunu savunarak, tüm takım arkadaşlarına ve teknik heyete teşekkür etti.

Dünya Kupası'na çeyrek finalde veda eden A Milli Basketbol Takımı, yarın Türkiye'ye dönecek. - Catalonia

Kaynak: AA / Spor

Ergin Ataman Litvanya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title