Haberler

Basketbol: 2014 Fıba Dünya Kupası

Üst turdaki rakip Ataman'ın istediği Avustralya oldu Başantrenör Ataman: "Zor oldu ama grup 2.si bitirmeyi başardık" Kerem Gönlüm: "Bize yakışanı 2. çıkmaktı"

2014 FIBA Dünya Kupası C Grubu'nda Dominik Cumhuriyeti'ni 77-64 yenen A Milli Basketbol Takımı, hedeflediği yerde grup maçlarını tamamladı.

Maç sonrası basına konuşan başantrenör Ergin Ataman, "Zor oldu ama grup 2.si bitirmeyi başardık" dedi. "Turu geçmiş olmanın özgüveni ile Dominik Cumhuriyeti karşısında rahat ve tempolu oynadık" diyen Ataman, "Üzerimizdeki o baskı kalktı. Dominik takımı da hücum gücü yüksek bir takım ama savunma olarak Avrupa takımları gibi sert değiller. Hücumda da rahat ettik. Uzunlarımız, Ömer Aşık, Oğuz Savaş ve Furkan pota altını domine etti. Bu da bizi rahatlattı. Tüm oyuncularımızı oynatma, yorgun olanları dinlendirme şansına sahip olduk. Rahatta bir galibiyet aldık" değerlendirmesinde bulundu.

Finlandiya'ya karşı bir gün önce alınan galibiyeti "mucize" olarak yorumlayan Ataman, "Bu grubu 2. bitirmek zor oldu ama özellikle dünkü mucize galibiyetimiz önemliydi. Takımın koymuş olduğu karakter, müthiş bir karakterdi. İyi bir takıma karşı 14 sayı geriden gelip maçı çevirmemiz inanılmazdı" dedi.

"Üst turda kimi tercih edersiniz" şeklindeki soruya Ataman, "3 takımda aynı ama kimi istiyorsun dersen ben Avustralya'yı tercih ederim. Çünkü Litvanya, Slovenya çok güçlü. Avrupa ekolü olan, sert savunma yapan, Avrupa Ligi tecrübesi olan oyunculardan kurulu takımlar" yanıtını verdi. Ergin Ataman'ın bu sözlerinden birkaç dakika sonra Litvanya'nın Slovenya'yı yenmesiyle rakibin Avustralya olduğu garantileşti.

-"Bize yakışanı 2. çıkmaktı"-

Dominik Cumhuriyeti maçını değerlendiren milli basketbolcu Kerem Gönlüm de şunları söyledi:

"Zor oldu, kolay olmadı. Ama sonuçta hedeflediğimiz yerde grubu bitirdik. Bundan sonra artık rakip bekleyeceğiz. Sadece fizik olarak değil kafa olarak da yıprandık. 2 gün dinlenme iyi olacak. Kimseden korkumuz yok. Birlikte oynadığımız zaman neler yapabileceğimizi gösterdik. Ama daha bir şey başarmadık. Bize yakışanı 2. çıkmaktı."

Sinan Güler de "Kendimize güvenerek iyi basket oynayarak kazandık. Hak ettiğimiz ve istediğimiz şeyi de aldık. Şimdi çeyrek finale kalmak ve daha sonra önümüze bakmak istiyoruz. Yorucu bir maç sürecinden sonra bugün rahat geçmesi herkes için iyi oldu. En azından bir süre dinleneceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Milli basketbolcu Ender Arslan da "Buraya grup ikinciliği için gelmiştik, bunu da başardık. Tek amacımız şu anda önümüzdeki maçı geçip ilk 8'e kalmak. Bu bizim için çok büyük bir başarı olacak" diye konuştu. - Pais Vasco

Kaynak: AA / Spor

Ergin Ataman Kerem Gönlüm Avustralya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title