Haberler

Başkenttin Jurassic Parkı'nda Çifte Bayram

Ankara’nın Jurassic Parkı olarak adlandırılan Kızılcahamam-Çamlıdere Jeopark’ın önemli noktalarından Kızılcahamam Beşkonak Mahallesi bayrama şenlikle girdi.

Ankara'nın Jurassic Parkı olarak adlandırılan Kızılcahamam- Çamlıdere Jeopark'ın önemli noktalarından Kızılcahamam Beşkonak Mahallesi bayrama şenlikle girdi.

Beşkonak Mahallesi Derneği tarafından köydeki 5 mahallenin katılımıyla düzenlenen şenliğinin bu sene ikincisi gerçekleştirildi. Kızılcahamam İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız'ın da katılarak destek verdiği şenlik yoğun ilgili gördü. Şenliğe katılanlar gönüllerince eğlenerek birlik ve beraberlik mesajları verdi. Köy şenliğinde desteklerinden dolayı başta kaymakam yıldız olmak üzere ilçe yöneticilerine plaket sunuldu.

BEŞKONAK JEOSİT ALANI

Beşkonak bazalt sütunları: Çerkeş-Kızılcahamam yolu üzerinde Sabuncudere boğazında, dikey duruşlu, düzenli ve düzensiz bazalt sütunları bir arada bulunur.

Beşkonak fosil yatakları: Beşkonak köyünde 18-15 milyon yıl önceden kalma hayvan ve bitki fosilleri bulunur. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kızılcahamam Çamlıdere Beşkonak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title