Haberler

Ankara'da Patlamanın Olduğu Yerde Gerginlik

Güncelleme:

Başkentteki terör saldırısının yaşandığı Ankara Garı önünde polis, karanfil bırakmak isteyen gruba 'güvenlik' gerekçesiyle izin vermedi, gerginlik çıktı.

Ankara'da 95 kişinin öldüğü, 246 yaralının olduğu katliamın ardından patlamanın olduğu yere karanfil bırakmak isteyen başta HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile HDP'li ve CHP'li milletvekillerine polis izin vermedi.

"YARALILAR VAR"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Barış Mitingi katliamının gerçekleştiği noktaya karanfil bırakmak isteyen kurum temsilcileri ile Eş Genel Başkanlarımız, Grup Başkanvekillerimiz ve milletvekillerimizin bulunduğu heyete Çevik Kuvvet ekipleri saldırmıştır. Yaralılar bulunmaktadır." ifadeleri yer aldı.


(Fotoğraf: Al Jazeera Türk)

POLİS, "HEPİNİZ GİREMEZSİNİZ" DEDİ

Olay mahalli çevresine barikat kuran emniyet güçleri, incelemelerin sürdüğü gerekçesiyle karanfil bırakmak için gelenlerin hepsinin alana giremeyeceğini söyledi. Çiçek bırakmak için gelenler Tren Garı meydanına giremeyince gerginlik yaşandı. Alanda TOMA araçları ile bekleyen Çevik Kuvvet polisleri kalabalığı engelledi.

İlgili Haberler
SADECE 10 KİŞİYE İZİN ÇIKTI

Emniyet, güvenliği gerekçe göstererek patlama noktasının çevresinde barikat kurdu. Sadece miting organizasyon heyetinden 10 kişinin patlamada hayatını kaybedenlerin bulunduğu yere çiçek bırakması için izin verildi.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile birlikte 10 kişi patlamanın yaşandığı yere karanfillerini bıraktı.

"ÖLDÜRÜRKEN SAYIYLA MI ÖLDÜRDÜNÜZ Kİ...?"

Bölgeye gelen vatandaşlar ise bu duruma tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar, "Öldürürken sayıyla mı öldürdünüz ki sayıyla içeriye alıyorsunuz. Üzerimizi arayarak alana alın bizi." diye tepki gösterdi.

Yaşanan gerginlikte dağılmak istemeyen gruba polis biber gazıyla müdahale etti. Daha sonra olay yerinde "süpürme" yapan çevik kuvvet toplananları Sıhhıye meydanına doğru sürükledi. Kitle de Sıhhiye Meydanı'ndaki anma için yürüyerek meydana geçmeye başladı.

Kalabalık ardından saat 11.30 sıralarında Sıhhiye Meydanı'nda anma etkinliği için toplandı.

Ölenler anısına gerçekleştirilen törene katılanlar, alkışlar, ıslıklar ve sloganlarla AK Parti hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto etti. Kalabalık, 'Katil Erdoğan' sloganları attı.

CENAZELER AİLELERE TESLİM EDİLİYOR

Başkent'te 'Barış Mitingi' sırasında yapılan çifte bombalı saldırı sonrası hayatını kaybedenler, Ankara Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsilerinin ardından ailelerine teslim ediliyor.

Adli Tıp Kurumu önünde büyük bir kalabalık oluşturan aileler, Türk Kızılayı ve Yenimahalle Belediyesi tarafından kurulan çadırlarda, cenazelerin teslim edilmesini bekliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Selahattin Demirtaş Al Jazeera Türk Güncel Haberler

500

Yorumlar (194)

antepliMobil-ANDROID:

hem öldurun hem karanfil birakin rabbim sizi nasil bilirse oyle yapsin

172
8
yanıtYanıtla
KUBİLAY PAŞA:

Ellerinde birtane türk bayrağı varmı ? Ellerinde birtane Osmanlı bayrağı varmı hepsinin elinde pankart çapulcu bezleri? ne hoca var ne dua okunuyor soytarılık diz boyu orda adam gibi saygı durusu yapın bari dua okunu elinizde örgüt bayraklarıyla bağıra çığıra devlete kafa tutmayın zaten bu kafadan geliyor ne geliyorsa .

148
2
yanıtYanıtla
Adanalı:

Farkindamisiniz selo hep patlamadan sonra ortaya çıkıyor. Nedense patlama olurken ortada yok

102
5
yanıtYanıtla
sülük:

Figoş ve selo varsa korkmayın bişey patlamaz. Kendi canları çok kıymetli!

96
7
yanıtYanıtla
kurdo:

senin saraylin kadar degil herhalde

yanıt9
yanıt21
MAKBULE DEMİRBAŞ:

ARKADAŞLAR HER ZAMAN Kİ GİBİ OYUM AKP DİORUM VARMI ÖTESİ

79
23
yanıtYanıtla
BORUCU:

BU HPD KADAR YUZSUZ INSAN HAYATIMDA GORMEDIM

87
11
yanıtYanıtla
Türk:

Artık hdp ile çalışmak istiyorum, inanın ülkücü ocağındaki fuhuştan alçaklıktan namussuzluktan bıktım. Ve orası tam bir terör yuvası insanlığa karşı tetikte olan teröristler

17
79
yanıtYanıtla
Antepli:

Ne oldu LAN Selooo dun neden yoktun burada ???Seni hin oglu hin yine yaptin yapacagini Ama bu numaralar bayatladi artik

91
4
yanıtYanıtla
KEMAL KILIÇDAROĞLU Mobil-ANDROID:

BENİM OYUM DA AKP YE ARTIK CHP MHP VE HP DEN Bİ CACIK OLMAZ

85
6
yanıtYanıtla
Tüm 194 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title