Haberler

Başkentteki Öğrenci Yurdu Önünde Eylem

Gazi Üniversitesi: "Yönetim, hukuk kuralları doğrultusunda çalışmalarına devam etmekte ve yapılacak işlemlerde hukuk dışına çıkmama prensibine azami hassasiyet göstermektedir" "İçinde hiçbir öğrencisi bulunmayan kız öğrenci misafirhanesi hakkında yapılan bu haberlerin gerçekle yakından ve uzaktan bir.

Gazi Üniversitesinden, kız öğrenci misafirhanesinin kapatılmasına ilişkin üniversite yönetiminin hukuk kuralları doğrultusunda çalışmalarına devam ettiği, işlemlerinde hukuk dışına çıkmama prensibine azami hassasiyet gösterdiği bildirildi.

Gazi Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden, üniversitenin kız öğrenci misafirhanesine ilişkin açıklama yapıldı.

Son günlerde bazı basın yayın organlarında misafirhanenin kapatılmasına ilişkin üniversite yönetimini "haksız ve hukuksuz şekilde suçlayan asılsız haberler" yayımlandığı belirtilen açıklamada, "Haberde iddia edilenin aksine içinde hiçbir öğrencisi bulunmayan kız öğrenci misafirhanesi hakkında yapılan bu haberlerin gerçekle yakından ve uzaktan bir alakası olmadığı gibi hiçbir yasal bir dayanağı da yoktur" ifadesine yer verildi.

Binanın  muhtelif yerlerinde çatlakların oluştuğu aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Depreme karşı son derece dayanıksız olan Kız Öğrenci Misafirhanesi bu sebepten dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 6306 Sayılı Kanun gereği yıkılma riski taşıdığı için yıkılma kararı verilmiş bir binadır. Buna ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından üniversitemize gönderilen ihbari yazıda misafirhane binasının riskli bina kategorisinde olduğu ve acilen yıkılması gerektiği açık bir şekilde belirtilmiştir.  Buna istinaden Bakanlık tarafından alınan karar gereğince devlet hazinesine ait olan ve protokolle üniversiteye tahsis edilmiş olan bu bina hakkında gelen yıkılma emri doğrultusunda tahliye sürecini başlatma kararını almıştır."

-"Bina üzerinde işlem yapılmasına dair hukuki engel yok"-

Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile üniversite arasında geçen sene  yapılan protokol gereği söz konusu binayı kiralama yetkisinin Gazi Üniversitesine ait olduğu belirtilen açıklamanın devamında şunlara yer verildi.

"Üniversite ile Gazi Eğitim Kooperatifi arasındaki kira sözleşmesi de 1 Mart 2013 tarihinde feshedilmiş ve bu durum kooperatife bildirilmiştir. Gazi Üniversitesi ile Gazi Eğitim Kooperatifi arasında şu an için herhangi bir kira sözleşmesi olmadığı gibi Gazi Eğitim Kooperatifi işgalci durumda bulunmaktadır. Bununla birlikte kooperatif yöneticileri girişe yerleşerek üniversiteye girişi engellemektedir. Ayrıca Gazi Üniversitesi Kız Öğrencisi Misafirhanesi ile ilgili olarak üniversite ile Gazi Eğitim Kooperatifi arasındaki sözleşme 14 Ağustos 2014 tarihinde sona ermiştir. Gazi Üniversitesi Vakfı, Gazi Eğitim Kooperatifi ve Gazi Üniversitesi arasında yapılan üçlü protokol ise 2014 yılı Nisan ayında son bulmuştur.  Gazi Üniversitesinin kira sözleşmesini feshettiğine dair işlemle birlikte tahliye edilmesi gerektiğine dair yapılan yazışmalara ilişkin kooperatif tarafından açılan davalar Üniversitemiz lehine sonuçlanmıştır. Diğer bir dava da ise daha önce verilen ihtiyati tedbir kararı kaldırılmıştır. Dolayısıyla bina üzerinde işlem yapılmasına dair hukuki bir engel yoktur."

Söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığı yinelenen açıklamada, "Gazi Üniversitesi yönetimi hukuk kuralları doğrultusunda çalışmalarına devam etmekte ve yapılacak işlemlerde hukuk dışına çıkmama prensibine azami hassasiyet göstermektedir" görüşü paylaşıldı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Gazi Üniversitesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title