Haberler

Başkentte Kültür Sanat

Dünyaca ünlü Hırvat piyanist Ivo Pogorelich, "Ankara Piyona Festivali" kapsamında 27 Şubat'ta dinleyicisiyle buluşacak.

Dünyaca ünlü Hırvat piyanist Ivo Pogorelich, "Ankara Piyona Festivali" kapsamında 27 Şubat'ta dinleyicisiyle buluşacak.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, bugün Mustafa Keser, yarın Fettah Can, 27 Şubat'ta Model Jolly Joker Ankara'da, 28 Şubat'ta ise Mirkelam Bis Dine Live'de sahne alacak.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, şef Raoul Gruneis yönetiminde bugün ve yarın CSO Konser Salonu'nda müzikseverlerin karşısında olacak.

Bilkent Senfoni Orkestrası ise bugün, Bilkent Üniversitesinin kurucusu İhsan Doğramacı'nın ölümünün 6. yılı dolayısıyla şef Gürer Aykal yönetiminde konser verecek.

Altus Kültür Sanat tarafından düzenlenen "Ankara Piyano Festivali" kapsamında, dünyaca ünlü Hırvat piyanist Ivo Pogorelich, 27 Şubat'ta CSO Konser Salonu'nda sahneye çıkacak.

Opera ve bale

Ankara Devlet Opera ve Balesi, dünyada en çok sahnelenen bale eserlerinden "Fındıkkıran"ı beğeniye sunacak.

Amadeus Hoffman'ın "Fındıkkıran ve Fareler Kralı" adlı masalından yola çıkarak Alexander Dumas'ın yeniden yazdığı, ilk koreografisini Marius Petipa'nın yaptığı eserde, Klara'nın yılbaşı armağanı olarak aldığı "Fındıkkıran" oyuncağıyla ilgili rüyaları konu ediliyor.

Koreografisini Anna Akabalı'nın gerçekleştirdiği eser, bu akşam Opera Sahnesi'nde izlenebilecek.

Viyana operetlerinin klasikleri arasında yer alan, Johann Strauss'un üç perdelik eseri "Çingene Baron" 27 Şubat, müziği Arda Özmen, librettosu Ali Yoleri'ye ait "Aliş ile Maviş" adlı çocuk oyunu 28 Şubat, Wolfgang Amadeus Mozart'ın "Saraydan Kız Kaçırma" operası 29 Şubat, "Kanlı Nigar" müzikali ise 1 Mart'ta sahnelenecek.

Tiyatro

Özcan Özer'in yazdığı, Hakan Çimenser'in yönettiği "Son Tango" adlı oyun 1 ve 2 Mart'ta Akün Sahnesi'nde beğeniye sunulacak.

Uğur Saatçi'nin yazıp Barış Erdenk'in yönettiği "Yeşilçam" bugün, yarın, 27 ve 28 Şubat, Pervin Ünalp'ın yazıp yönettiği "Kuaförde Bir Gün" 1 ve 2 Mart'ta Altındağ Sahnesi'nde izleyicisiyle buluşacak.

Yaşar Kemal'in yazdığı, Gürol Tonbul'un yönettiği "Teneke" oyunu yarın ve 28 Şubat'ta Büyük Tiyatro'da sahnelenecek.

Dominique Durvin ve Helene Prevost'un yazdığı, Esen Çamurdan'ın çevirdiği, Yunus Emre Bozdoğan'ın yönettiği "Çamaşırhane" bugün, yarın, 27 ve 28 Şubat, William Shakespeare'in yazdığı, Zerrin Akdenizli'nin oyunlaştırıp Kutay Sungar'ın yönettiği "Fırtına" 1 Mart, George Farquhar'ın yazdığı, Gülay Gür'ün çevirdiği ve İlham Yazar'ın yönettiği "Kurnaz Aşıklar" 1 ve 2 Mart'ta Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde izlenebilecek.

Ingeborg Von Zadow'un yazdığı, Servet Aybar'ın çevirdiği, Caner Kadir Gezener'in yönettiği "Ben ve Sen" adlı oyun bugün ve 28 Şubat, Haldun Taner'in yazıp Ali Düşenkalkar'ın yönettiği "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" bugün, yarın ve 27 Şubat'ta Küçük Tiyatro'da sahneye konulacak.

Güner Sümer'in yazdığı, Olcay Poyraz'ın yönettiği "Hüzzam" bugün, yarın ve 27 Şubat, Anton Çehov'un yazdığı, Aclan Büyüktürkoğlu'nun yönettiği "Kuğunun Şarkısı Bir Evlenme Teklifi" 1 ve 2 Mart'ta Oda Tiyatrosu'nda sahnelenecek.

Sönmez Atasoy'un yazdığı, Mustafa Kurt'un rejisörlüğünü yaptığı "Bizim Yunus" ise yarın, 28 Şubat ve 1 Mart'ta Stüdyo Sahne'de beğeniye sunulacak.

Patrick Süskind'in yazdığı, Hale Kuntay'ın çevirdiği, Metin Belgin'in yönettiği "Kontrabas" 1 ve 2 Mart'ta Tatbikat Sahnesi'nde izlenebilecek.

Gülşen Karadıoğlu'nun yazdığı, Vacide Öksüzcü'nün yönettiği "Nehir" bugün, yarın ve 27 Şubat'ta Ziraat Sahnesi'nde tiyatroseverlerin karşısında olacak.

Federico Garcia Lorca'nın yazdığı, Turan Oflazoğlu'nun çevirdiği, Ayşe Emel Mesci'nin rejisörlüğünü yaptığı "Bernarda Alba'nın Evi" bugün ve 27 Şubat, Sait Faik Abasıyanık'ın yazdığı, Murat Çidamlı'nın yönettiği "Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye" 2 Mart'ta İrfan Şahinbaş Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

"Ben ve Sen" oyunu ile Jordi Galceran'ın yazıp Sinan Pekinton'un yönettiği "Grönholm Metodu" da 1 Mart'ta Şinasi Sahnesi'nde beğeniye sunulacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mustafa Keser Fettah Can 28 Şubat Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title