Haberler

Başkentte Kültür Sanat

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB)  9 ve 10 Ocak'ta "Yeni Yıl Konseri" ile başkentlilerle buluşacak.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Linet yarın, Teoman 9 Ocak'ta Jolly Joker Ankara'da, Gökhan Türkmen yarın Bis Dine-Live'da hayranlarıyla bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) şef Marzena Diakun yönetiminde bugün ve yarın klasik müzikseverlerin karşısına çıkacak.

CerModern, İran sinemasının günümüzdeki popülerliğini en çok borçlu olduğu yönetmen Abbas Kiarostami'nin Türkiye'de bugüne kadar açılmış en kapsamlı sergisini Ankaralı sanatseverlerle buluşturacak.

İran yeni akım sinemasının öncüsü olarak kabul edilen Kiarostami'nin 43 fotoğrafından oluşacak sergi, 9 Ocak'ta açılacak ve 10 Nisan'a kadar ziyaret edebilecek.

Türkiye'nin en önemli sanatçılarından Burhan Doğançay'ın fotoğrafları "Picture The World" isimli sergiyle 13 Ocak'ta CerModern'da açılacak. Sergi, 13 Mart'a kadar gezilebilir.

Opera ve Bale

ADOB, 9 ve 10 Ocak'ta Opera Sahnesinde "Yeni Yıl Konseri" ile başkentlilerle buluşacak.

Müziği Arda Özmen'e, librettosu Ali Yoleri'ye ait olan "Aliş ile Maviş" isimli çocuk oyununun 10 Ocak'ta Leyla Gencer Sahnesi'nde prömiyeri yapılacak.

Aydın Buğra Güven'in rejisiyle sahneye taşınacak eser, bir evde kafes içinde yaşayan iki muhabbet kuşunun yaşam öyküsünü anlatıyor.

"Yarasa" operası 11 Ocak'ta, Modern dans "Yanlışların Suçu" 12 Ocak'ta, Bestesi Selman Ada'ya, librettosu Tarık Günersel'e ait "Ali Baba&40" operası Mehmet Balkan rejisiyle 13 Ocak'ta sanatseverlerle buluşacak.

Tiyatro

Yücel Erten'in çevirdiği ve İlham Yazar'ın yönettiği "Shakespeare Zorda" bugün, yarın, 9, 10 Ocak, Özcan Özer'in yazdığı, Hakan Çimenser'in yönettiği "Son Tango"  12 ve 13 Ocak'ta Akün Sahnesi'nde; Necati Cumalı'nın yazdığı Volkan Benli'nin yönettiği Nalınlar bugün, yarın, 9, 10 ve 12 Ocak'ta  Altındağ Sahnesi'nde; Yaşar Kemal'in yazdığı, Gürol Tonbul'un yönettiği "Teneke" 12 Ocak'ta Büyük Tiyatro'da; Gülay Gür'ün çevirdiği ve İlham Yazar'ın yönettiği "Kurnaz Aşıklar" bugün, yarın, 9, 12 ve 13 Ocak'ta, William Shakespeare'in yazdığı, Zerrin Akdenizli'nin oyunlaştırdığı, Kutay Sungar'ın yönettiği "Fırtına" 10 ve 12 Ocak'ta Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde tiyatroseverlerle buluşacak.

Melih Cevdet Anday'ın yazdığı, Servet Aybar'ın yönettiği "Müfettişler" bugün, yarın ve 9 Ocak'ta, Ingeborg Von Zadow'un yazdığı, Servet Aybar'ın çevirdiği, Caner Kadir Gezener'in yönettiği "Ben ve Sen" 10 ve 11 Ocak'ta, Pervin Ünalp'ın yazıp yönettiği "Kuaförde Bir Gün" 12 ve 13 Ocak'ta Küçük Tiyatro'da; Anton Çehov'un yazdığı, Aclan Büyüktürkoğlu'nu yönettiği "Kuğunun şarkısı bir evlenme teklifi" bugün, yarın ve 9 Ocak'ta, Gülşen Karadıoğlu'nun yazdığı Vacide Öksüzcü'nün yönettiği "Nehir" 12 ve 13 Ocak'ta Oda Tiyatrosu'nda; Yasemin Erbulun'un çevirdiği ve Ezgi Yentürk Çimensir'in yönettiği "Kocasını Pişiren Kadın" 8 ve 10 Ocak'ta, Sönmez Atasoy'un yazdığı ve Mustafa Kurt'un rejisörlüğünü yaptığı "Bizim Yunus" 12 Ocak'ta  Stüdyo Sahnesi'nde izlenebilecek.

Güner Sümer'in yazdığı, Olcay Poyraz'ın yönettiği "Hüzzam" 12 ve 13 Ocak'ta Tatbikat Sahnesi'nde; Patrick Süskind'in yazdığı, Hale Kuntay'ın çevirdiği, Metin Belgin'in yönettiği "Kontrabas" bugün, yarın ve 9 Ocak'ta Ziraat Sahnesi'nde; Peter Turrini'nin yazdığı, Sibel Arslan'ın çevirdiği, Murat Çidam'ın yönettiği "Nihayet Bitti" bugün ve 9 Ocak, Sait Faik Abasıyanık'ın yazdığı, Murat Çidamlı'nın yönettiği "Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye" 13 Ocak'ta İrfan Şahinbaş Sahnesi'nde; Jennifer Halley'in yazdığı, Gülay Gür'ün çevirdiği ve Metin Belgin'in yönettiği "Cehennem"  bugün, yarın, 9 ve 10 Ocak'ta Şinasi Sahnesi'nde izleyenlerle buluşacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Gökhan Türkmen Teoman Linet Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title