Haberler

Başkentte Kültür Sanat

Bilkent Senfoni Orkestrası, Rengim Gökmen yönetiminde "Çanakkale İçin Requiem" konseriyle 21 Mart'ta sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Bilkent Senfoni Orkestrası, Rengim Gökmen yönetiminde "Çanakkale İçin Requiem" konseriyle 21 Mart'ta sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Devlet Tiyatroları (DT) 18,  DOB 5 eser, 1 konserle seyirciyi selamlayacak.

Başkentte bu haftaki kültür sanat etkinliklerinden bazıları şöyle:

-Tiyatro

75. Yıl Sahnesi:

Aynı çatı altında yaşamalarına rağmen birbirlerini tanıyamayan insanların bencillikleri, zaafları ve anlayışsızlıklarının evlilikleri iflasa sürüklemesini anlatan "Euridice'nin Elleri", bugün, 21 ve 25 Mart'ta izlenebilecek.

Akün Sahnesi:

Chris Alexander Hille Darjes'in kaleme aldığı "Shakespeare Zorda", bugün, yarın ve 21 Mart'ta izlenebilecek. Kraliçe Elizabeth dönemi İngilteresinin en görkemli çağındaki Globe Tiyatrosu'nda yaşananlar ve Shakespeare'in, dönemin siyasi çekişmeleri arasında kalması konu edilen oyunda Ebru Nil Aydın, Ünsal Coşar, Cüneyt Mete ve Serdar Kaya Okay rol alıyor.

Altındağ Tiyatrosu:

6-12 yaş izleyiciler için önerilen "Miyhavlar Tiyatrosu", bugün ve 24 Mart'ta sahnelenecek.

Sıradan insanların hayallerini gerçekleştirmek için kalkıştıkları soygunun trajikomik öyküsünü yansıtan "Kuaförde Bir Gün", bugün, 21- 22 Mart'ta izlenebilecek.

Sinan Pekinton'un sahneye taşıdığı "Aklımdaki Kadınlar", 22 ile 24-25 Mart'ta sanatseverlerin karşısına çıkacak. Bir yazarın hayatına giren kadınlarla yaşadığı çelişkileri yansıtan oyunda, Levent Şenbay, Zeynep Ekin Öner, Ekin Tunçay Turan, Alev Buharalı, Pınar Gün, Dilara Keyf Günüç, Özge Mirzalı, Zeynep Bostancı başlıca rolleri paylaşıyor.

Büyük Tiyatro:

Henrik İbsen'in kaleminden Mustafa Kurt'un rejisiyle hazırlanan "Hedda Gabler", 24 Mart'ta sahne alacak. Oyun, bir kadının babası, eşi ve toplumun değerleri arasında kendini gerçekleştirme çabasını konu ediniyor.

Cüneyt Gökçer Sahnesi:

Arthur Miller'in kaleminden Orhan Burian'ın çevirisiyle Zafer Kayaokay'ın sahneye taşıdığı "Satıcının Ölümü", bugün, yarın, 21- 22 Mart'ta sahnelenecek.

Recep Bilginer'in yazdığı, Zafer Kayaokay'ın yönettiği "Sarı Naciye", 22 ile 24-25 Mart'ta perde açacak. Törelere rağmen hayalleri olan gençleri, göç üzerinden anlatan oyunda Feray Darıcı, Caner Kadir Gezener, Ahmet Erkut, Kadri Özcan, Deniz Gökçe Kayhan ve Pelin Dikmenoğlu rol alıyor.

Küçük Tiyatro:

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyunu "Gergedan", bugün, yarın ve 21 Mart'ta izleyiciyle bir araya gelecek. Oyun, bireysel özgünlüğü ve özgürlüğü olmayan, kalıpların arkasına sığınarak varoluşuna bir anlam yüklemeye çalışan modern insanın çaresizliğini anlatıyor.

Oda Tiyatrosu:

"Kuğunun Şarkısı Bir Evlenme Teklifi", bugün, yarın, 21 Mart'ta seyirciyi selamlayacak. Anton Çehov'un kaleminden Yılmaz Gruda'nın çevirisiyle tiyatroya kazandırılan oyunda Ahmet Erkut, Şekip Taşpınar ve Dilek Bozkurt rol alıyor.

"Nehir", 24-25 Mart'ta görülebilecek.

Stüdyo Sahne:

Mutasavvıf Yunus Emre'yi konu edinen "Bizim Yunus", yarın ve 22 Mart'ta sanatseverlerin beğenesine sunulacak. "Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye", 24 Mart'ta sahnelenecek.

Tatbikat Sahnesi:

Mevlana Celaleddin Rumi'nin Orta Asya'dan Anadolu'ya gelişi, Şems Tebrizi ile yakınlığı, tasavvuf ve Allah'a duyduğu büyük aşkın anlatıldığı "Mevlana Aşk ve Barış Çığlığı", 24-25 Mart'ta tiyatroseverlerle buluşacak.

İrfan Şahinbaş Sahnesi:

DT'nin sosyal sorumluluk projesi olarak seyirciyle buluşturduğu "Nihayet Bitti", bugün ve 21 Mart'ta görülebilecek. Murat Çidamlı'nın yönettiği, bedensel engelli Göktuğ Tolga Demiralp'in rol aldığı oyunda, oyunda hayatı boyunca her istediğini elde eden, mutlu, başarılı ve yıldız bir gazeteciyi, başarının zirvesine taşıyan söz cambazlığının, onu nasıl ölümün kıyısına sürüklediği anlatılıyor.

"Horoz Adam ve Korsan", 22 Mart'ta küçük tiyatroseverlerle bir araya gelecek. "Bernarda Albanın Evi" ise 25 Mart'ta seyredilebilecek.

Şinasi Sahnesi:

"Ramiz ile Jülide", 24-25 Mart'ta sanatseverlerin karşısına çıkacak. Çocuk oyunu "Üç Şehzade", 24 Mart'ta görülebilecek.

-Opera-Bale

Opera Sahnesi:  Osmanlı sarayındaki iktidar mücadelesi ve Harem'deki entrikaların konu edildiği "Harem" balesi, bugün sahnelenecek.

Modern Dans Topluluğu, basın özgürlüğünü anlatan "Sanatın İfadesi"ni yarın sanatseverlerle buluşturacak.

Aşık Veysel Şatıroğlu'nun aynı adlı eserinden dans tiyatrosu olarak sahneye taşınan "Dostlar Beni Hatırlasın", özel temsiliyle 21 Mart'ta sahnelenecek. Kadir Bengier'in libretto ve rejisörlüğünü üstlendiği eserin beste ve müzikleri Murat Gedikli imzası taşıyor. Dekoru Aykut Öz, kostüm tasarımı Tülay Usta ve ışık düzeni Emin Saraçoğlu'na ait eserde, Aşık Veysel'in eserlerinden yola çıkılarak yaşamı perdeye yansıtılıyor.

"Saraydan Kız Kaçırma" operası, 25 Mart'ta seyircinin beğenisine sunulacak.

Leyla Gencer Sahnesi:

Geleneksel Türk tiyatrosunun önemli figürlerinden "Kanlı Nigar"ın müzikli ve danslı serüveni başkentlilerle buluşacak. Eser 22 Mart'ta temsil yapacak.

"Türkünün Öyküsü" konseri, 24 Mart'ta düzenlenecek. Tarihte bir yolculuğa çıkılacak konserde, Türkülerin öykülerinin yanı sıra solist sanatçıların ve Anthion Ensemble'ın seslendireceği türküler modern dansla harmanlanarak sanatseverlere sunulacak.

-CSO

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), bugün ve yarın şef Raol Grüneis yönetiminde konser verecek. Etkinlikte piyanoda Mirella Petrova, kemanda Sayako Kusaka ve viyolonselde Peter Bruns sahne alacak. Programda Beethoven'ın "Üçlü Konçerto Op. 56 Do Majör"ü icra edilecek.

-BSO

Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO), "Çanakkale İçin Requiem" konseriyle 21 Mart'ta sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Rengim Gökmen'in şefliğindeki konserde keman sanatçısı Esther Yoo kemanda, soprano Feryal Türkoğlu, mezzo-soprano Asude Karayavuz, tenor Ayhan Uştuk, gitarist Tuncay Kurtoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Çoksesli Korosu Cemi'i Can Deliorman'ın koro şefliğinde sahne alacak.

Brahms'ın "Keman Konçertosu, Re majör, Op.77" ile Mozart'ın "Requiem, Re minör, KV.626" seslendirilecek.

-Cermodern

Nuri Bilge Ceylan'ın 2003'ten bugüne çektiği 49 fotoğraftan oluşan "Panoramik Bakış" sergisi, 26 Mart'a kadar gezilebilecek.

Çok sayıda sanatçının eserinin bir arada sanatseverlerle buluştuğu "Bir Savaş Nasıl Hatırlanmalıdır" sergisi, HUB Art Sanat Galerisi'nde tüm hafta gezilebilecek.

-MEB Şura

Uçan Süpürge yararına düzenlenen "Biz Varız" plastik sanatlar sergisi, 21 Mart'ta açılacak.

Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars, Rodrigo Rodriguez'in katılımıyla bu akşam, "İstibdat Kumpanyası" ise 21 Mart'ta MEB Şura Salonunda seyredilebilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Devlet Tiyatroları Çanakkale 22 Mart 21 Mart Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title