Haberler

Başkentte "Kırsal Hizmetler" Artacak

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde, kırsal turizm, seracılık, küçükbaş hayvan yıkama ve kırkım makinesi desteği verme konusunda kararlar alındı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Meclis İkinci Başkanvekili Nail Çimen başkanlığında yapılan Belediye Meclisi toplantısında, kırsal alanda yapılacak projeler görüşülerek kabul edildi.

Buna göre, Büyükşehir Belediyesi jeotermal kaynaklar ve doğal mineralli su bulunan sahalarda etüt araştırması ve sondaj çalışması yapabilecek.

Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde bulunan çevre ilçelerde kırsal turizmi canlandırmak, kırsal bölgelerdeki genç ve kadın vatandaşların istihdamını artırarak kırsal ekonominin yanı sıra bölgenin tanıtılması amacıyla çalışmalar yapabilecek.

Yapılan kırsal kalkınma ve destekleme çalışmalarına devam edilmesi ve yeni projelerin hayata geçirilmesi de kararlaştırıldı. Bu kapsamda, seracılığı geliştirmek için belirlenen uygun alanlarda yüzde 25 katkı payı, yüzde 75 hibeyle seracılık desteklenecek.

Küçükbaş hayvancılığı geliştirmek ve sektördeki sorunların giderilmesine katkıda bulunmak amacıyla hayvan sağlığını iyileştirecek ve verimini artıracak küçükbaş hayvan yıkama ve kırkım makine ekipmanları alacak.

Meclise sunulan "Ankara ili sınırları dışında 5686 sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu çerçevesinde jeotermal kaynakların ve doğal mineralli suların bulunduğu sahalarda hak sahibi olma, hak sahibi olunan sahalarda jeotermal etüt yapma, yaptırma ve sondaj açma, açtırma, ruhsat devir alma, devretme, jeotermal ve doğal mineralli su arama ve kullanımına yönelik her türlü yatırım yapma" konusundaki Başkanlık yazısı ile Kalecik, Kahramankazan, Gölbaşı ve Mamak belediyelerinin 2017 mali yılı bütçeleri kabul edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title