Haberler

Başkentte "Darağaçlı" Protesto

Bangladeş Büyükelçiliği önünde toplanan grup, kurdukları darağacı ile Bangladeş'teki Cemaat-i İslami'nin üye ve alimleri hakkında verilen idam kararlarını protesto etti.

Bangladeş Büyükelçiliği önünde toplanan grup, kurdukları darağacı ile Bangladeş'teki Cemaat-i İslami'nin üye ve alimleri hakkında verilen idam kararlarını protesto etti.

Çankaya Birlik Mahallesi'ndeki Bangladeş Büyükelçiliği önünde bir araya gelen Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu üyeleri adına basın açıklamasını Soner Kartal okudu.

Açıklamada, Cemaat-i İslami'nin üye ve alimlerinin Bangladeş'te "göstermelik mahkemelerde yargılanıp infaz edildiği" savunuldu.

Cemaat-i İslami'nin Genel Sekreteri Ali İhsan Muhammed Mücahit için bu hafta idam sehpası kurulacağı belirtilen açıklamada, Bangladeş hükümetinin keyfi yargı kararları ve hukuksuz uygulamalarının uluslararası platformlara taşınması gerektiği vurgulandı.

Fransa'daki terör saldırılarının da kınandığı basın açıklamasının ardından gruptakiler, birlikte dua etti.

Eylem, idamları protesto için sırtından bağlanan bir kişinin darağacına temsili olarak asılmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Bangladeş Çankaya Cemaat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title