Haberler

Başkentte Çiçekle Guinness Rekoru

Ankara Alışveriş Festivali (Ankara Shopping Fest ASF) kapsamında, 828 kişinin aynı anda lale soğanı diktiği etkinlikle Guinness Rekorlar Kitabına girildiği bildirildi.

Ankara Alışveriş Festivali (Ankara Shopping Fest-ASF) kapsamında, 828 kişinin aynı anda lale soğanı diktiği etkinlikle Guinness Rekorlar Kitabına girildiği bildirildi.

Ankara Ticaret Odasından (ATO) yapılan açıklamaya göre, Ankara Alışveriş Festivali'nin ilk rekor denemesi ATO Baharatçılar ve Çiçekçiler Meslek Komitesi tarafından gerçekleştirildi. ATO Hizmet Binası karşısındaki Hatıra Ormanı'nda yapılan rekor denemesine, Ankara Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci, öğretmen ve mezunları katıldı.

ATO Başkanı Salih Bezci, ASF Komisyon Başkanı Yüksel Tavşan, ATO Baharatçılar ve Çiçekçiler Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Kırıcı'nın da aralarında bulunduğu 828 kişi, Guinness Rekorlar Kitabı hakemi önünde aynı anda lale soğanı dikti. Etkinlik sonucunda ATO Baharatçılar ve Çiçekçiler Meslek Komitesi, 2008 yılında aynı anda 800 kişiyle çiçek dikerek rekorlar kitabına giren Bahreyn'in rekorunu kırdı.

Başkan Bezci, 2012'de yapılan 1. Ankara Alışveriş Festivali'nde de iki ayrı rekor denemesinde bulunduklarını hatırlatarak, "Biz Ankara'yı marka şehir haline getirebilmek için festival düzenliyoruz ve bu festivalin geleneksel hale gelmesini istiyoruz.  Guinness Rekorlar Kitabına girmek için yaptığımız denemeler de çok renkli geçiyor. Biz festivalimiz gibi rekor denemelerinin de gelenekselleşmesini arzuluyoruz" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Salih Bezci Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title