Haberler

Başkentte Ağır Bilanço

Güncelleme:

Ankara'da Üç Farklı Kazada 3 Kişi Öldü, 42 Kişi de Yaralandı.

Başkentte bir yolcu otobüsünün yön levhalarına çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 39 kişi yaralandı.

İstanbul yolundaki kazada, Adıyaman'dan İstanbul'a gitmekte olan Abdullah Akdağ yönetimindeki 02 FK 400 plakalı yolcu otobüsü, Şaşmaz kavşağına yaklaşık 100 metre mesafede bir benzin istasyonunun önündeki yön levhalarına çarptı. Kazada, 39 yolcu yaralandı.

Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Yolculardan bazıları itfaiye ekiplerinin yardımıyla sıkıştıkları otobüsten çıkartılırken, yaralılar Ankara'daki çeşitli hastanelerde tedaviye alındı.

Yaralıların kimliklerinin tespit edilmesine çalışılıyor.

AŞIRI HIZLI ARAÇ AYDINLATMA DİREĞİNE ÇARPTI: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

Ankara'da aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü, orta refüjde bulunan aydınlatma direğine çarptı. Kazada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Kaza, 03.00 sıralarında İrfan Başbuğ Caddesi Hasköy kavşakta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Havalimanı istikametinden Ankara'ya gitmekte olan Zekeriya Karaman (35) yönetimindeki 06 GK 417 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıktı. Otomobil orta refüjde bulunan aydınlatma direğine çarptı. Kazada araçta sıkışan sürücü Zekeriya Karaman olay yerinde hayatını kaybetti. Eşi Fazilet Karaman ile küçük yaştaki kızları Gamze ve Gizem Karaman yaralandı. Yaralılara ilk müdahaleyi çevredeki vatandaşlar ve polis ekipleri yaptı. Kazazedeler otomobilden çıkarılarak, kaldırıma konuldu. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Bu sırada sağlık ekiplerine eşinin durumunu soran Fazilet Karaman sinir krizi geçirdi. Sağlık ekipleri ise genç kadına eşinin durumunun iyi olduğunu söyledi.

Yaralılar daha sonra 112 Acil ekipleri tarafından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Araçta sıkışarak hayatını kaybeden sürücünün cesedini ise bulunduğu yerden itfaiye ekipleri çıkardı. Sürücünün cenazesi yapılan incelemenin ardından morga kaldırıldı.

OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI ANNE VE KIZI ÖLDÜ

Ankara'da, aşırı hızlı olduğu öğrenilen sürücü, kafede dondurma yedikten sonra evlerine dönmek için yolun karşısına geçmek isteyen anne Aynur Keleş (44), kızı Ümran Kılıçer (20) ve komşuları Nevin Özdeşen'e aynı anda çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan genç kız belediye otobüsünün altında kalarak feci şekilde can verdi. Genç kızın annesi ise hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.

Kaza, 22.00 sıralarında Mamak Caddesi Şafak Tepe Parkı önünde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, parkın karşısındaki kafede dondurma yedikten sonra evlerine dönen 3 kadına, sürücüsü belirlenemeyen 06 M 4494 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan Ümran Kılıçer karşı yönden gelen ve sürücüsünün kimliği açıklanmayan 06 GE 359 plakalı belediye otobüsünün altında kalarak hayatını kaybetti. Anne Keleş ve Özdeşen ağır yaralandı. Kazaya neden olan sürücü ise olay yerine yaklaşık 50 metre uzaklıkta aracını terk ederek kaçtı.

Çevredeki vatandaşlar durumu hemen polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. Bu sırada kazaya otobüs şoförünün neden olduğunu zanneden bazı vatandaşlar şoföre saldırdı. Hırsını alamayan vatandaşlar belediye otobüsünün camlarını kırdı. Vatandaşlar daha sonra kazayı görenler tarafından sakinleştirildi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri otobüsün altında kalan genç kızın hayatını kaybettiğini belirtirken, Aynur Keleş ve Nevin Özdeşen'e ilk müdahaleyi yaptı. Sağlık ekipleri daha sonra yaralıları ambulansla hastaneye götürdü. Yaralılardan Aynur Keleş'in yolda hayatını kaybettiği öğrenildi.

Polisin yaptığı incelemenin ardından genç kızın cesedi morga kaldırıldı. Genç kızın cesedinin cenaze aracına konması sırasında polis araçlarının cesedin etrafını çevirmesi dikkat çekti.

Kazayı anlatan Fehmi Altınışık, bayanların dondurma aldıktan sonra karşıya geçmek istediğini ve bu sırada bir otomobilin son sürat kadınlara çarptığını söyledi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

KİMLİKLER TESPİT EDİLDİ

Ankara'da yolcu otobüsünün yön levhalarına çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında yaralanan 39 kişiden 27'sinin kimlikleri tespit edildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, çeşitli hastanelerde tedaviye alınan yaralılardan 13'ünün çocuk olduğu belirlendi.

Kazada yaralanan 27 kişinin isimleri şöyle:

''Ümmühan Üçkardeş (45), Yusuf Yardım (32), Muhammet Talha (3), Zehra (6) ve Gülşen Solgun (13), Gülcan Demir (22), Gülüzar (45), Nazmiye (36), Bedriye (61) ve Seval İrem Şimşek (11), Guzide (32), Ezgi (6) ve Enes Kaygusuz (9), Fatma (11), Mihriban (11), Yunus Emre (4), Emine (31) ve Hanife Kuşcu (8), Güneş Özmen (23), Ali Göç (34), Buse (1), Ayşe Yaren (4), Hamdi (38) ve Filiz Eken (26), Gamze (1), Bahar (5) ve Çiğdem Karadoğan.''

Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, diğer 12 yaralının kimliklerinin belirlenmesine çalışıldığı kaydedildi.

İstanbul yolundaki kazada, Adıyaman'dan İstanbul'a gitmekte olan Abdullah Akdağ yönetimindeki 02 FK 400 plakalı yolcu otobüsü, Şaşmaz Kavşağı'na 100 metre mesafede bir benzin istasyonunun önündeki yön levhalarına çarpmış, kazada 39 yolcu yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title