Haberler

Başkentgaz'ın Acil Araçlarına Geçiş Üstünlüğü

Başkentgaz Genel Müdürü Kurnaz: "Başkentgaz'ın Acil 187 araçları, trafikte itfaiye ve ambulans gibi araçlarla aynı derecede geçiş üstünlüğü yetkisi aldı" "Sürücülerin, itfaiye ve ambulansa yol verdikleri gibi Acil 187 araçlarına karşı da duyarlı olmalarını istiyoruz"

?Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ (Başkentgaz) Genel Müdürü Mustafa Kurnaz, Başkentgaz'ın Acil 187 araçlarının, trafikte itfaiye ve ambulans gibi araçlarla aynı derecede geçiş üstünlüğü yetkisi aldığını bildirdi.

Kurnaz, yazılı açıklamasında, Acil 187 araçlarının geçen hafta itibarıyla trafiğe çıktığını belirterek, sürücülerin itfaiye ve ambulansa yol verdikleri gibi bu araçlara karşı da duyarlı olmalarını istedi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) mevzuatına göre doğalgaz dağıtım şirketlerine, acil müdahale gerektiren ihbarlara en geç 15 dakika içinde ulaşacak organizasyonu yapma görevi verildiğini anımsatan Kurnaz, şunları kaydetti:

"Başvurumuz üzerine Emniyet Müdürlüğü, Doğalgaz 187 araçlarına, acil müdahale gerektiren ihbarlara ulaşmasında trafikte geçiş üstünlüğü sağlanması için konunun Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kapsamında değerlendirilmesini istedi. Ankara Büyükşehir Belediyesi UKOME kararına göre de doğalgaz dağıtım sisteminde meydana gelen gaz kaçağı ve hasarlarına karşı kısa sürede müdahale etmek amacıyla kullanılacak araçlara kırmızı renkli, ışıklı, uyarı işareti takılmasına izin verildi. Böylece Başkentgaz'ın Acil 187 araçları, trafikte itfaiye ve ambulans gibi araçlarla aynı derecede geçiş üstünlüğü yetkisi aldı." - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title