Haberler

Başkentgaz'dan Doğalgaz Kullanıcılarına Uyarı

Güncelleme:

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. havaların soğumasıyla birlikte, doğalgaz kullanıcılarını, karbonmonoksit zehirlenmelerine maruz kalmamaları için uyardı.

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. ( Başkentgaz ), havaların soğumasıyla birlikte, doğalgaz kullanıcılarına, karbonmonoksit zehirlenmelerine maruz kalmamaları için hayati uyarılarda bulundu.

Başkentgaz'dan yapılan yazılı açıklamada, doğalgazlı cihaz kullanıcılarına, bacaların İtfaiye'ye temizlettirilmesi, cihazların bakımlarının yetkili servislere yaptırılması gerektiği hatırlatıldı. Başkentgaz, teknik ömrü biten doğalgazlı cihazların, bacasız sistemle çalışan hermetik cihazlarla değiştirilmesini de tavsiye etti.

"Kış aylarında abonelerimizin doğalgazı sağlıklı ve güvenli şekilde kullanmalarına yönelik her türlü hizmete hazırız" denilen açıklamada, ısınma sezonu başında tüketicilere şu uyarılarda bulunuldu:

"-Bacalarınızı temizletmediyseniz, kışa girerken ve yılda en az 1 kez İtfaiye'ye (110) temizlettirmeyi unutmayın.

-Lodoslu havalarda doğalgazlı cihazlarınızı kapatın.

- Başkentgaz'ın onayı olmadan tesisatınıza müdahale ettirmeyin.

-Doğalgaz proje ve tesisatlarınızı, mutlaka Başkentgaz'dan sertifika almış olan ve listesi http://www.baskentdogalgaz.com.tr adresli web sitesinin "online işlemler" bölümünden güncel olarak duyurulan şirketlere yaptırın.

-BAŞKENTGAZ'A HABER VERİN-

-Başkentgaz'dan proje onayı, test ve muayene raporu alınmadan cihazları işletmeye açtırmayın.

-Doğalgaz tesisatı ve cihazlarla ilgili herhangi bir tadilat yaptıracağınız zaman (cihaz-tesisat yer değişikliği, cam balkon, baca tadilatı, kazan yenileme vb.) mutlaka Şirkete bilgi verin ve onay almadan hiçbir tadilat yaptırmayın.

-Balkonunuzu cam, pvc gibi malzemelerle kapattığınız takdirde havalandırma cihazını (menfez), atmosfere doğrudan açık olacak şekilde balkon camına yeniden monte ettirin.

-Bacalı cihazlar için taze hava teminini sağlayan camdaki havalandırmayı (menfez) soğuk vb. gerekçesiyle kesinlikle kapatmayın, yoksa hemen taktırın.

-Cihaz bacalarına kesinlikle aspiratör bacası bağlatmayın.

-Cihaz ile baca arasında esnek (fleks) boru kullanmayın, sabit çelik baca yaptırın.

-Bireysel kullanımlarda, teknik ömrü biten bacalı kombi ve şofbenlerinizi, bacasız sistemle çalışan hermetik kombi ve şofbenlerle değiştirin.

-Bacaların içindeki sıva dökülmelerinin yol açtığı tıkanmalara karşı, standartlara uygun astar çelik baca yaptırın.

-Ters rüzgara karşı bacalara şapka taktırın.

-TESİSATLAR 1 YIL SİGORTALI-

-Cihazlara baca sensörü taktırın, çalışır durumda olduğunu kontrol ettirin, kesinlikle sökmeyin. Sensörler, bacaların tıkalı olması halinde cihazın gazını keser.

-Bacalı cihazlarınızı, balkon, yatak odası, banyo, tuvalet gibi yerlere tesis ettirmeyin.

-Tüm doğalgaz tesisatınızı, muayene ve kabul işlemlerinden sonra korozyona karşı boyatın.

-Başkentgaz'a yetkili firmalar aracılığıyla verilen iç tesisat projelerinin, gaz açma işleminden sonra 1 yıl sigortalı olduğunu unutmayın. Sigorta poliçenizi, yetkili firmanızdan isteyin.

-Doğalgaz sözleşmenizi adınıza yaptırın, başka isimlere ait sözleşmelerle gaz kullanmayın. Aksi takdirde usülsüz gaz kullanımı kapsamına gireceğinizi unutmayın.

-ÇÜRÜK SARMISAK KOKUSU HİSSEDİLDİĞİNDE YAPILACAKLAR-

-Paniğe kapılmadan ortam dışına çıkarak, 24 saat hizmet veren Alo 187 Acil Servisi arayın.

-Ekipler gelene kadar doğalgaz vanalarını kapatın.

-Pencereleri açın.

-Herhangi bir yangına yol açmamak için elektrikli hiçbir şeye dokunmayın, ortamda cep telefonu kullanmayın, sigara vb. içmeyin, asansörü kullanmayın."

Kaynak: ANKA / Güncel

Başkentgaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title