Haberler

Başkentgaz'dan Esnafa Ek Süre

Başkentgaz, gıda sektöründe faaliyet gösteren ticari işletmelerdeki periyodik kontrollerde tespit edilen usulsüz ve proje dışı kullanımları gidermeleri için işyerlerine verdiği 15 günlük süreyi işletmelerden gelen talep üzerine 30 Haziran'a kadar uzattı.

Başkentgaz, gıda sektöründe faaliyet gösteren ticari işletmelerdeki periyodik kontrollerde tespit edilen usulsüz ve proje dışı kullanımları gidermeleri için işyerlerine verdiği 15 günlük süreyi işletmelerden gelen talep üzerine 30 Haziran'a kadar uzattı. İşletmecilerin proje firmalarının hazırladığı tesisat projelerinin maliyetlerinin yüksekliğinden şikayet etmeleri üzerine yetkili firmalarla anlaşma yapılarak proje maliyetleri düşürüldü, güvence bedelleri de 12 takside çıkarıldı.

Başkentgaz Genel Müdürlüğü yetkilileri ile Fırıncılar Federasyonu, Lokantacı, Kebapçı, Köfteci, Pastacı, Tatlıcı Federasyonu ve bağlı odaların başkanları ile Ankara Ticaret Odası Meslek Komitesi başkanları, Başkentgaz'ın periyodik kontrollerinin ardından yaşadıkları sıkıntıları ele almak üzere bir araya geldi. Toplantıda işletmeler adına konuşan oda ve komite başkanları, tesisatların kurallara uygun hale getirilmesi için piyasadaki proje-iç tesisat firmalarına hazırlatılması gereken projelerin çok pahalı, verilen sürenin de çok kısa olmasından şikayet ettiler. Oda temsilcileri, projeler için firmalardan istenen bedelleri ödemelerinin mümkün olmadığını belirterek, üyelerinin işyerlerini kapatma riskiyle karşı karşıya kaldığını söylediler. Temsilciler, Başkentgaz yetkilileri tarafından toplantıya çağrılmalarının kendilerini memnun ettiğini kaydederek, "Yıllarca bize önem verip buraya çağıran olmamıştı. Diyaloğa girince sorunlarımızı çözme noktasına geldik. Diyalog kurulmayınca sorunları çözmek mümkün değil" dediler.

Başkentgaz Genel Müdürü Mustafa Kurnaz ise, geçen yıl Haziran ayında şirketin özelleşmesinin ardından göreve geldiklerini belirterek, "Bu uygulamayı, doğalgazın güvenli ve usule uygun kullanımını sağlamak amacıyla tüm dağıtım şirketlerinin düzenleyici kurumu olan EPDK'nın geçen yıl Nisan ayında gönderdiği yazısı doğrultusunda başlattık. Ankara'da ticari işletmelerde usulsüz kullanım oranı oldukça yüksek. Buna göz yumamayız. Karşılıklı olarak hassasiyet ve saygı göstermemiz gerekiyor. Biz, namusuyla, emeğiyle iş yapan esnafımızın yanındayız. Problemlerimizi hep birlikte çözeceğiz. Gereken kolaylığı sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

"USULSÜZ KULLANIM ORANI YÜZDE 85"

Toplantıda bir sunum yapan İç Tesisat Müdürlüğü Proje Kontrol Şefi Mühendis Mustafa Coşkun, periyodik kontrollere 4646 Sayılı Doğalgaz Piyasası Kanunu ve Doğalgaz Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği çerçevesinde alınan 17 Nisan 2013 tarihli EPDK Kurul kararı gereğince başladıklarını söyledi. Ticari işletmelerdeki kontroller sırasında en çok rastladıkları uygunsuzluğun Başkentgaz'dan habersiz olarak tesisatlara yapılan cihaz ilavesi, izinsiz tadilat ve proje dışı kullanım olduğunu belirten Coşkun, bu işletmelerde yüzde 85 oranında usulsüz kullanım tespit edildiğini bildirdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ankara Ticaret Odası Başkentgaz Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title