Haberler

Başkente "Vandalizm Müzesi"

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında tahrip edilen araçların teşhir edileceği, olaylara ilişkin fotoğrafların sergileneceği ve görüntülerin izletileceği "Vandalizm Müzesi" açacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında Ankara'da tahrip edilen araçların teşhir edileceği, olaylara ilişkin fotoğraflarının sergileneceği ve görüntülerin izletileceği "Vandalizm Müzesi" açacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Meclisi temmuz ayı toplantısında, Akköprü Metro İstasyonu önünde "Vandalizm Müzesi" kurulması kararı alındı.

Gezi Parkı odaklı olaylarda tahrip edilen her türlü araç ve gereçin teşhir edileceği, olaylarla ilgili fotoğrafların sergileneceği ve tahrip görüntülerinin yayınlanacağı müzede, tüm fotoğraf ve görüntüler CD, broşür ve flash belleklerle dağıtılarak, ulusal ve uluslararası kamuoyu bilgilendirilecek.

Konuya ilişkin Büyükşehir Belediyesi Başkanlık yazılarında, "Özellikle Kızılay ve civarında yoğunlaşan terör olayları neticesinde 26 otobüs, 48 otobüs durağı değişik boyutlarda tahrip edilmiş, BELSO'ya ait 6 minibüs yakılmış, 167 sinyalizasyon, 64 trafik levhası, 74 bilboard ve raket pano, Kızılay Belediye Binası Sergi Salonu, kameralar, aydınlatma direkleri, cam bariyerler, bordür ve kaldırımlar, Kızılay binasına ait cephe giydirme malzemeleri, Kızılay Meydan Saati tahrip edilmiş, ayrıca itfaiye araçları, yol süpürme araçları zarar görmüştür" bilgisinin verildiği kaydedildi.

-İstiklal gazilerinin mezarları yenilenecek

Toplantıda ayrıca Karşıyaka Mezarlığı bünyesindeki İstiklal Savaşı gazilerine ait kabirlerin yenilenmesi resmi bayramlar ve önemli günlerde pencerelere asılması için Ankara'da her eve bayrak dağıtılması kararları da alındı.

Belediye Meclisi, "Dışkapı Köprüsü-Bentderesi Caddesi Aktaş Kavşağı Tünel Projesi"ne ilişkin raporu da oy çokluğuyla kabul etti. Yaklaşık bin 500 metre uzunluğunda 35 metre genişliğindeki yolun 800 metrelik bölümünün yer altına alınması, Bentderesi Caddesi Kevgirli Caddesi kesişimindeki kavşağın rekreasyon alanı olarak düzenlenmesi ve projelerin hazırlatılması için İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Koruma Uygulama ve Denetim Şube Müdürlüğüne yetki verildi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Kızılay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title