Haberler

Başkent Tiyatroları Perdelerini Açıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Başkent Tiyatroları, perdelerini açmaya hazırlanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Başkent Tiyatroları, perdelerini açmaya hazırlanıyor.

Yeni sezona yeni projeler ve iddialı yapımlarla başlayacak olan Başkent Tiyatroları, geçen yıllarda ilgi gören bazı eserleri bu yıl da yeniden sahneye koyacak. Gençlik Parkı Kültür Merkezi içerisindeki 3 sahnede bu yıl yetişkinlere ve çocuklara yönelik olarak toplam 9 oyun sergileyecek.

Bu yıl aynı zamanda 20. yılını kutlayan Başkent Tiyatroları bilgi ve tecrübelerini yıl boyunca sahneleyecekleri birbirinden güzel eserlerle Başkentlilerle buluşturacak. Başkent Tiyatroları 2014-2015 sezonuna 15 Ekim Çarşamba günü sergilenecek 'Aşkın Pazarı' adlı oyunla tiyatroseverlerin karşına çıkacak. Oyunda birlik ve düzenin olmadığı kan, kavga ve göz yaşının hakim olduğu 13 yy. Anadolu'sunda gönüllere sevmeyi, dillere söylemeyi öğreten Yunus Emre'nin hikayesi anlatılıyor.

Başkent Tiyatroları bu sezonda yeni oyunların yanı sıra ünlü yazar ve şair Necip Fazıl Kısakürek'in 17 yıldır aralıksız olarak sahnelen 3 perdelik 'Bir Adam Yaratmak' oyununu bir kez daha sahneleyecek. Bir üniversite öğrencisinin tezi için deli rolü yaptığı 'Komşu Köyün Delisi', Filistinli üç erkek kardeşin hikayesinin anlatıldığı, 'Maskeliler', izleyicilerin oyun içinde yer aldığı interaktif bir oyun olan 'Perdeden Sahneye' adlı oyunlar tiyatroseverlerle buluşacak.

ÇOCUK TİYATROSU VE GELENEKSEL TİYATRO GÖZ DOLDURUYOR

Her yıl olduğu gibi bu sezonda da Başkent Tiyatroları'nda çocuklar için özel oyunlar sahneleniyor. Bu sezonun iddialı çocuk oyunların biride müzikli-danslı 'Kalp Limanı' adlı çocuk oyunu minik sanatseverlerin gönlünü fethetmeye hazırlanıyor. 'Çocuklar da Uçar' bir diğer iddialı çocuk yapımı olarak sahnelenecek. Ayrıca geleneksel tiyatromuzun en önemli örneklerinin de yer aldığı Başkent Tiyatroları sahnesinde 'Karagözün Bahçesi' adlı gölge oyunu ile 'Saka Hüseyin' adlı Çanakkale kukla oyunu da tiyatro severlerle buluşacak.

Başkent'te20 yıldır aralıksız olarak perdelerini sanatseverlere açan Başkent Tiyatroları'nın sergilediği birbirinden güzel eserleri izlemek isteyen tiyatro severler, biletlerini Gençlik Parkı Kültür Merkezi ve Kızılay Metro gişelerinden ya da www.mybilet.com internet adresinden temin edebilirler.

OYUNCU OLMAK İSTEYENLERE KURS VERİLECEK

Ayrıca Başkent Tiyatroları'nda sunulacak oyunların dışında; tiyatroya gönül vermiş ve sahne tozu yutmak isteyen Ankaralılara tiyatro kursu da verilecek. Kursun sonunda sezonun 2. yarısında kursiyerlerin oyuncu olacağı alacağı bir gençlik oyunu da sergilenecek. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gençlik Parkı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title