Haberler

Başkent'te Usta Öğreticilerden Kadro Eylemi

Ankara'da usta öğreticiler, kadro talebi ile eylem yaptı.

Ankara'da usta öğreticiler, kadro talebi ile eylem yaptı.

Sıhhiye Abdi İpekçi Parkı'nda toplanan bir grup usta öğretici, "Kadro istiyoruz üvey evlat değiliz", "İğne ile işledim hep kadroyu düşledim" pankartları ile eylem yaptı. Grup adına yapılan basın açıklamasında, halk eğitimde çalışan usta öğreticilerin iş güvencelerinin olmadığına dikkat çekilerek, " Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görev yapan usta öğreticilere verilen kadrolar bizlere emsal teşkil etmelidir. Bizlerde en az onlar kadar eskiyiz ve onlar kadar gerekliyiz" denildi.

İş güvencelerinin olmadığı vurgulanarak, keyfi işten çıkartmaların yaşandığı iddia edildi. Ücretli izin haklarının da olmadığını kaydeden usta öğreticiler, "Herkes tatili sabırsızlıkla beklerken, bizler ücretlerimiz kesileceği için tatillerden nefret eder oldu" dediler.

Gruba Eğitim-İş ve Türk Eğitim Sen de destek verdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

hakanweb_hocam65@hotmail.com:

halk eğitim merkezlerinde çalışan emek veren bizlere bir an önce kadro verilmelidir. Bizlerin hiçbir güvencesi yok. Diyanet usta öğreticilere kadro verilmesi bizlere verilmemesi anayasaya ayrıdır. Sesimizi vicdanı olan bir yetkilinin duyması lazım

9
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title