Haberler

Başkent'te Toplu Taşıma Ücretlerine Zam Geldi

Güncelleme:

Ankara'da belirlenen yeni tarifeye göre EGO otobüsleri, Ankaray ve Metrolarda tam biniş 2 TL, indirimli biniş 1,50 TL oldu.

Dün İstanbul'da toplum ulaşım ücretlerine zam gelmesinin ardından bugün Ankara'da, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (Ukome) Genel Kurulu'nda belirlenen tarifeye göre EGO otobüsleri, Ankaray ve Metrolarda tam biniş 2 TL, indirimli biniş 1,50 TL, transfer ücreti de 0,67 kuruş oldu.

33 AYDIR FİYATLAR DEĞİŞMEMİŞTİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden alınan bilgiye göre, toplu taşım ücretlerinde yeni düzenleme yapıldı. Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu'nda, 33 aydır hiçbir değişiklik yapılmayan Başkent toplu taşımında yeni tarifeler belirlendi.

TAM BİNİŞ 2 TL OLDU

15 Haziran Pazar gününden itibaren uygulanacak olan yeni tarifeye göre EGO otobüsleri, Metro ve Ankaray'da 1,75 TL olan tam biniş 2 TL'ye, 1,30 olan indirimli (öğrenci, öğretmen vs.) biniş ise 1,50 TL'ye çıkarıldı. Bu ulaşım araçlarındaki transfer (aktarım) ücretlerinin de 0,59 Kuruş'tan, 0,67 Kuruş'a çıkartılmasına karar verildi.

MİNİBÜS TARİFELERİ DE DEĞİŞTİ

UKOME tarafından belirlenen yeni tarifelere göre özel halk otobüslerinde de tam biniş ücreti 2,10 TL'den, 2,40 TL'ye çıkartılırken, indirimli biniş ücretinin de 1,30 TL'den 1,50 TL'ye çıkartılması kararlaştırıldı. Kısa mesafe minibüs seferleri 2,10 TL'den 2,40 TL'ye, uzun mesafe minibüs seferleri de 2,40 TL'den 2,75 TL'ye çıkartıldı.

YENİ TARİFE PAZAR GÜNÜ BAŞLAYACAK

Yeni tarifelerin 15 Haziran Pazar gününden itibaren uygulanmaya başlayacağını bildiren yetkililer, akaryakıt, elektrik, doğalgaz ve yedek parçada çeşitli oranlarda zam yapılmasına karşın 33 aydır Başkent toplu taşımında herhangi bir artış yapılmadığına dikkat çektiler. Türkiye'nin en ucuz toplu taşım hizmetinin Ankara'da verildiğinin de altını çizen yetkililer, yaklaşık 3 yıldır herhangi bir değişiklik yapılmayan toplu taşım ücretlerinde, yeni düzenleme yapmak zorunda kaldıklarının altını çizdiler.

Kaynak: ANKA / Güncel

Ulaşım Koordinasyon Merkezi İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (9)

fafatihhç:

33 aydır zam yapmıyonuz ama maşallah 33 aylık geçirmişiniz millete.özel halk otobüsüyle belediye arasında ne fark varda 2.40 zam yaptınız.onlar kucaktamı götürüyo

8
1
yanıtYanıtla
yalcin:

vapur ucretlerine dokunmamis baskan ee tabi talep patlamasi var artik

7
0
yanıtYanıtla
CEMOCAN:

sadece toplu taşımayamı zam işde şimdi güncendim elektirige suya doğal gaza niye yapılmadı yav bu millete müstehak zamların devamını bekliyoruz

7
0
yanıtYanıtla
deli:

bizim bu devlet devlet degil.. yabancı devlete ve kendi çıkarlarını para basarlar.. ama kendi müslüman insanlarınıda ölüme terkederler

4
0
yanıtYanıtla
bir dost:

akp seçmenine hayırlı olsun en çok oyu onlar verdiyse bu onların hakkı demektir başkanlarıda haklarını vermiş

2
1
yanıtYanıtla
KÜBRA:

İSTANBULDA YAŞAMIORUM Kİ BANANE , ANKARADANDA BANANE... TATİLE PARA AYIRACAĞINIZA OTOBÜS PARASI AYIRIN :))

0
2
yanıtYanıtla
oytun44_malatyali@windowslive.com:

kubra aklını akşamda kaldı galiba :)

yanıt0
yanıt0
mtcv:

ne büyük zam yaptı yüzde yüz herhalde?????????

1
0
yanıtYanıtla
erl:

Ukome Bunu yaptıysa Kapımızın önündeki deynekçi otoparklara da zam gelir zaten.Keşke onların Gelirleri yardım kuruluşlarına gitse örnegin lösev vb.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title