Haberler

Başkent'te Ölüm Haberini Veren Doktorun Burnunu Kırdılar

Başkent'te ölüm haberini veren doktorun burnunu kırdılarANKARA - Başkent'te tedavi gördüğü Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakımında hayatını kaybeden vatandaşın yakınları, ölüm haberini veren asistan doktora saldırarak burnunu kırdı.

Başkent'te ölüm haberini veren doktorun burnunu kırdılar

ANKARA - Başkent'te tedavi gördüğü Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakımında hayatını kaybeden vatandaşın yakınları, ölüm haberini veren asistan doktora saldırarak burnunu kırdı. Hastane çalışanları, yaptıkları basın açıklaması ile saldırıya tepki gösterdi.

Olay, dün akşam saatlerinde Altındağ ilçesindeki Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde meydana geldi. Hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi gören 71 yaşındaki bir hasta, yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı hayatını kaybetti. Hastanede asistan doktor olarak görev yapan Mehmet Hamdi Özbek, ölüm haberini aile yakınlarına verdi. Haberi alan aile yakınları, Özbek'e saldırarak burnunu kırdı. İsmi öğrenilemeyen iki saldırgan, durumun polis ekiplerine bildirilmesi üzerine gözaltına alındı.

Doktorlardan saldırıya tepki

Hastane çalışanları bugün düzenledikleri basın açıklaması ile saldırıya tepki gösterdi. Hastane önünde toplanan sağlık çalışanları, "Daha kaç sağlıkçının canı yanacak", "sağlıkçıya teşekkür böyle mi olacak?" ve "sağlıkta şiddete hayır" pankartları açtı. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Paç, dün akşam sağlıkta şiddetin bir örneğinin daha yaşandığını belirterek, doktor Özbek'in hasta yakınları tarafından şiddete maruz kaldığını ve burnunun kırıldığını söyledi. Özbek'in evinde istirahat ettiğini ifade eden Paç, saldırıyı kınadıklarını vurgulayarak, "Sağlıkta şiddetin son bulmasını istiyoruz. Her ne kadar gerekli tedbirler alınsa bile bu psikolojik durumun yarattığı şiddete eğilimli insanların çalışanlarımıza yaptığı olay bizim motivasyonumuzu kırdığı gibi hizmetin de aksamasına neden oluyor. Bu nedenle halkımızı daha duyarlı olmaya çağırıyoruz. Dünyanın en fedakar meslek kurumu olan hekimlere ve sağlık çalışanlarına hak etmedikleri bu davranış biçiminden vazgeçmelerini istiyoruz" diye konuştu.

"Yılda 2 bin 500 açık kalp cerrahisi yapılan bir merkez"

Doç. Dr. Sema Turan, Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yılda 2 bin 500 açık kalp cerrahisi yapılan bir merkez olduğunu vurgulayarak, "Dünyanın en büyük ameliyatları burada yapılıyor ve bu insanlar evlerine gitmiyorlar. Bu şekilde çalışılan bir hastanede bir asistan arkadaşımız maalesef genel durumu çok kötü olan bir hastanın ameliyatı sonrası bir kayıp haberi vermek zorunda. Bu çok acıdır bir hekim için. Arkadaşımıza birkaç kişi tarafından darp söz konusu oldu. Bu çocuk bir halk çocuğu. Onunda bir annesi, babası var. İnanın dün geceden beri hepimiz bu üzüntüyü yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Mehmet Hamdi Altındağ Türkiye 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title