Haberler

Başkent'te Mezuniyet Coşkusu

Başkent Üniversitesi Adana Özel Başkent Ortaöğretim Okulları 2014-2015 mezunlarını, Kurucu Rektör Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın katıldığı coşkulu bir törenle verdi.

Başkent Üniversitesi Adana Özel Başkent Ortaöğretim Okulları 2014-2015 mezunlarını, Kurucu Rektör Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın katıldığı coşkulu bir törenle verdi. Törende mezunlara seslenen Haberal, Başkent Üniversitesi'nin gurur duyulan bir tesis haline geldiğini, organ naklinde gelişmiş ülkelerin yanında yer aldığını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti artık asrı yakalamıştır. İnanıyorum ki, ülkeyi kuranlar rahat uyuyorlardır" dedi.

Okul bahçesinde düzenlenen törene Başkent Üniversitesi Kurucusu ve Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal, Başkent Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Kenan Aras, Başkent Okulları Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdür Dr. Esma Çalık, Başkent Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Mirasyedioğlu, Başkent Üniversitesi Adana Uygulama ve Araştırma Merkezi Merkez Müdür Dr. Turgut Noyan, rektör yardımcıları, okul öğretmenleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

SİZLER HER ŞEYİN EN İYİSİNİ YAPARSINIZ

Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan Başkent Üniversitesi Adana Özel Başkent Ortaöğretim Okulları Müdürü Meltem Çaylaklı, öğrencilerin yaşadığı heyecanını birlikte paylaştıklarını belirtti. Çaylaklı, "Sizler Başkent mezunlarısınız. Sahip olduğunuz bilgi birikimi ve aldığınız kültürle her şeyin üstesinden gelerek, bundan sonra da en yapıcı ve en güzel amaçlara yöneleceğinize inanıyorum" dedi.

Başkent Okulları Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdür Dr. Esma Çalık da, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'ni 'Yaptığımız işlerin en büyüğü' diye tanımladı ve onu gençlerimize emanet etti. Ben mezun olan gençlerimize baktığımda çağdaş kimliği ile topluma örnek olacak Cumhuriyet'in bekçilerini görüyorum" diye konuştu.

Başkent Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Mirasyedioğlu ise öğrencilere "Sizleri yeni ve farklı boyutta sorumluluk alacağınız bir geleceğe uğurluyoruz" diye seslendi.

Başkent Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Ali Haberal, "Hayatta daima bir hedefiniz olsun ve o hedefe ulaştıktan sonra durmayın daha fazlasını isteyin" önerisinde bulundu.

TÜRKİYE CUMHURİYET ASRI YAKALAMIŞ

Adana'daki mezuniyet töreninin, Başkent Okulları kurduğu günden bu yana katıldığı ikinci mezuniyet olduğunu söyleyen Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, "Başkent Üniversitesi'nin sağlık tesisleri bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının gurur duyacağı bir tesis haline gelmiştir. Sağlık kurumlarımız Türkiye'de ilk sıralarda yer alıyor ve Atatürk'ün söylediği gibi Türkiye Cumhuriyet asrı yakalamıştır. Başkent Üniversitesi sağlık ve eğitim alanında uluslararası düzeyleri yakalamıştır ve siz gençler bu okuldan mezun oluyorsunuz kendinizle gurur duymalısınız" dedi.

Haberal, sözlerini "Artık Türkiye Cumhuriyeti diğer ülkelere katkı sağlayacak onlara yardım edebilecek konuma gelmiştir. Artık Türkiye Cumhuriyeti dünyanın sayılı ülkelerinden bir tanesidir. Organ naklinde en gelişmiş ülkelerle aynı ortamı paylaşıyoruz. Bu ülkemizin başarısında ki en güzel göstergesidir. İnanıyorum ki, şu anda bu ülkeyi kuranlar rahat uyuyorlardır" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title