Haberler

Başkent'te Korkutan Yangın

Ankara'da bir apartmanın bahçe katında bulunan bir dairede çıkan yangın, vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı.

Olay, saat 22.30 sıralarında Çankaya'da meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Mürsel Uluç Mahallesi, 995. Sokak'ta bulunan 2 numaralı apartmanın bahçe katında bulunan 1 numaralı dairesinde henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangının kısa sürede büyümesinin ardından daireden yükselen dumanları fark eden diğer apartman sakinleri, binadan kendi imkanlarıyla çıktı.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi geldi. Binadan yükselen alevlere kısa sürede müdahalede bulunan itfaiye erleri, bir yandan da binada mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için çalışma başlattı. İtfaiye erleri, binada mahur kalan çocukları ve yaşlıları sırlarına alarak dumanların içinden kurtardı. İtfaiye ekiplerinin kurtardığı vatandaşlara olay yerinde ilk yardımda bulunan sağlık çalışanları, dumandan etkilenen vatandaşlara oksijen maskesi takarak müdahalede bulundu. Sağlık ekiplerinin ilk yardımda bulunduğu yaralılar, daha sonra sedye ile ambulanslara alınarak tedavi edilmek üzere Ankara'nın çeşitli hastanelerine götürüldü. Polis ekipleri, ambulans ve itfaiye araçlarının olay yerine rahat girip çıkabilmesi için yolda önlem aldı. Yangın, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucunda kontrol altına alınırken, ev kullanılamaz hale geldi.

Apartman sakinleri, yangından kurtarılmayanların olma ihtimaline karşı, apartmanda yaşayan kişilerin isimlerini tek tek sayarak kendi aralarında yoklama yaptı.

Binadaki yangını görerek yardıma gelen bir mahalle sakini "Biz komşuyla can havliyle geldik, 'arkadaşımıza yardım edelim' diye. İtfaiye'nin tahliye çalışmalarına yardımcı olduk" diye konuştu.

Apartman yönetici Nurettin Candan, yangını ilk kendisinin fark ettiğini belirterek, "Aşağıya indim, baktım ki kapının altından dumanlar geliyor. Hemen koştum yukarıdaki kapıyı açtım. 'Herkes dışarı çıksın' diye bağırdım. Ev sahibi yukarı komşusuna çıkmış, sonradan geldi" ifadelerini kullandı.

Polis, ekipleri olay hakkında inceleme başlattı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çankaya 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title