Haberler

Başkent'te Karla Mücadele

Ankara Büyükşehir Belediyesi, gece başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle 110 bulvar ve 5 bini aşkın caddede trafiği açık tutmak 709 araç ve 2 bin 500 personel ile çalışıyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Fen İşleri Daire Başkanlığınca 709 araç ve vardiyalı çalışan 2 bin 500 personelle yapılan çalışmalarla, özellikle merkezde ana arter ve caddelerin trafiğe kapanmaması için yoğun çaba sarf ettiği ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, yağışın kesintisiz devam etmesi nedeniyle, karla mücadele araçlarının temizledikleri caddelerin tekrar karla kaplandığına, araçların aynı bölgelerde tekrar temizleme yapmak durumunda kaldığına işaret etti.

Vatandaşların araçlarda kar koşullarına uygun lastik kullanmalarını veya toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini isteyen Üçpınar, şunları belirtti: "Özellikle kar koşullarına uygun olmayan lastiklerle trafiğe çıkan araçlar ya kayarak ya da kayıp kaza yaparak yolu kapatarak yolların trafiğin tıkanmasına neden oluyor. Bu da karla mücadele eden araçlarımızın o caddeye girişini engelleyerek gecikmelere neden oluyor."

Üçpınar, merkez ilçelerin yanı sıra çevre ilçeler ve köy yollarında da karla mücadele çalışmaları yapıldığını bildirdi.

Beypazarı, Çamlıdere, Çubuk, Güdül ve Nallıhan'da yarım metreyi bulan kar yağışına karşı köy yollarına kadar karla mücadele çalışması yaparak yolları açık tutmaya çalıştıklarını aktaran, Üçpınar, vatandaşların mağdur olmaması için karla mücadele çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Üçpınar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title