Haberler

Başkent'te Doğu Türkistan'daki Zulüm Protesto Edildi

Çin’in Doğu Türkistan’da Müslümanlara yönelik uygulamaları, Ankara’da Dünya Türkistanlılar Derneği tarafından protesto edildi.

Çin'in Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik uygulamaları, Ankara'da Dünya Türkistanlılar Derneği tarafından protesto edildi.

Başkent'te Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik uygulanan saldırılar protesto edildi. Dünya Türkistanlılar Derneği ve birçok sosyal dayanışma derneği üyelerinin katıldığı eylemde "Katil Çin Türkistan'dan Defol" pankartı açıldı. 'Dişe diş kana kan tam bağımsız Türkistan', 'Uyan diren özgürleş', 'Yaşasın Türkistan Başbuğumuz Alparslan' sloganlarının atıldığı eyleme Uygur Türkleri ve çok sayıda vatandaş da katıldı. Basın açıklaması öncesi Doğu Türkistan'da öldürülen Müslümanlar için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Dünya Türkistanlılar Derneği Başkanı Abdullah Akyol, Çin'in Doğu Türkistan'daki Müslümanlara yönelik saldırılarının yeni bir boyut kazandığını belirterek, "Ramazan ayının 3'üncü gününde Kaşgar şehrinde Doğu Türkistan'ın il ve ilçelerinde Çin sokaklarda içki festivali yapmaktadır. Buna tepki gösteren Doğu Türkistan halkını kurşuna dizmekte, yüzlerce insanı çoluk çocuk demeden katletmektedir. Bir olalım birlik olalım, Doğu Türkistan'daki bu vahşete hep birlikte dur diyelim" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Doğu Türkistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title