Haberler

Başkent'te Artvin Günleri

Güncelleme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Artvinlilerin binbir türlü çileyle yetiştiğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Artvinlilerin binbir türlü çileyle yetiştiğini belirterek, "Topraktan elde edemediğini eğitimde elde etmeye çalışan, Türk siyasetine hizmeti hedef almış ve bu konuda ciddi başarılar elde etmiş olan güzel bir ilimizdir" dedi.  Ankara Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) düzenlenen "Başkent'te Artvin Günleri"nin açılışı Bakan Çelik'in katıldığı törenle ziyarete açıldı. Kendisinin 12 yaşına kadar Artvin'de yaşadığını, şu an ailesiyle Bursa'da yaşadığını ve Şanlıurfa'dan da milletvekili olarak ülkeye hizmet ettiğini belirten Bakan Çelik, şunları söyledi:

"Şanlıurfa'da 'toprağım var' dediğiniz zaman akla gelen toprak 100 dönümden aşağı değildir belki bin dönümdür en az toprağı olan insan. Ama Artvin, bu yönleriyle çok fakir, bir dönüm yeriniz varsa çok büyük bir araziye sahipsiniz demektir. Böyle meşakkatli bir arazide binbir türlü çileyle yetişmiş, topraktan elde edemediğini eğitimde elde etmeye çalışan, Türk siyasetine hizmeti hedef almış ve bu konuda ciddi başarılar elde etmiş olan güzel bir ilimizdir bizim Artvinimiz. O topraklarda doğmuş olan insanlar olarak ülkeye borcumuz var ama doğduğumuz yere de borcumuz var, yapmamız gerekenler var." Çelik, bu dönem içerisinde yürütülen Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi'nin (DOKAP) bölgedeki turizmin gelişmesi açısından son derece önemli olduğunu ve projenin yakın zamanda hayata geçeceğini ifade etti.   Konuşmaların ardından halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Yöreye ait ürünlerin olduğu stantları ziyaret eden Bakan Çelik, basın mensuplarına elleriyle cezerye yedirdikten sonra Karadeniz'in yöresel oyunu olan horon oynadı. Çelik, "Dünyanın yaşayan en uzun burunlu adamı" unvanına sahip Mehmet Özyürek ile de fotoğraf çektirdi.

Etkinliğe Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ve Artvin Valisi Kemal Cirit  ile sanatçı Cengiz Kurtoğlu da katıldı.  Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen etkinlik 13 Nisan'a kadar devam edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Faruk Çelik Şanlıurfa Artvin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (1)

aysewww.aysfnr.@hotmail.com:

Yesiliyle insaniyla Türkiyenin incisi Karadenizin birincisi...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title