Haberler

Başkent'in Şebeke Suyu Temiz ve Kaliteli Çıktı

Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü ve Ankara İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan rutin analizlerde kentin şebeke suyu temiz çıktı.

ASKİ'nin kentin çeşitli noktaları ile İvedik Arıtma Tesisleri çıkışlarından aldığı Kasım ayı su numunelerinin analiz sonuçları açıklandı. Analiz sonuçlarına göre Başkentlilerin musluklarından akan içme suyunun temiz, kaliteli ve içilebilir nitelikte olduğu bir kez daha kanıtlandı. Şehre verilen içme suyunun her zaman olduğu gibi yine temiz ve pırıl pırıl olduğunu belirten ASKİ yetkilileri, "Başkentliler, musluklarından akan suyu tereddüt etmeden güven içinde kullanabilirler" dediler. Başkent'in içme ve kullanma su ihtiyacını karşılayan ASKİ'nin bin 179 noktadan numuneler aldığını hatırlatan yetkililer, numunelerin fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik analizleri yapılarak, suyun kalitesinin kontrol altında tutulduğunu kaydettiler.

Başkent'in farklı noktalarından bir ay süresince alınan su numunelerinin fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik analizleri laboratuarlarda gerçekleştirildi. Kasım ayında yapılan bu analizler sonucunda Başkent içme suyunun standartlara uygun olduğu belirlendi. ASKİ'nin Ankara'ya şebeke suyu sağladığı İvedik Arıtma Tesisi çıkışında su değerleri ve bazı minerallerin nitelikleri şöyle:

"- Bulanıklık değeri 0.20 olarak tespit edildi. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) bulanıklık değerinin üst sınırı 5, TS 266'ya göre 1.0, Sağlık Bakanlığı ise üst sınırı 1.0.

Sertlik (Ph) değeri 7.99 olarak tespit edildi. WHO'ya göre Ph değerleri 6.5-8.5, TS 266'ya göre 6.5-9.5, Sağlık Bakanlığı'na göre ise 6.5-9.5 arasında.

Sülfat değeri (mg/l) 107.5, klorür değeri ise 64.3 olarak ölçüldü. WHO, TS 266 ve Sağlık Bakanlığı'nın hem sülfat hem de klorür için belirledikleri ortak üst sınır değeri 250.

Sodyum değeri (mg/l) 43.1 olarak görülüyor. WHO'nun, TS 266 ve Sağlık Bakanlığı'nın sodyum için belirledikleri ortak üst sınır değeri 200.

Kalsiyum değeri (mg/l) 43, magnezyum ise 12.8 olarak ölçüldü. İçme suyu ile ilgili uluslararası ve ulusal değerlendirmelerde herhangi bir sınır değer istemeyen yararlı minerallerdir." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dünya Sağlık Örgütü Sağlık Bakanlığı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title