Haberler

Başkent'e 20 Kilometrelik Dev Bulvar

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’e yeni dev bir bulvar daha kazandırıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'e yeni dev bir bulvar daha kazandırıyor. Yenimahalle Yakacık bölgesinden, Esenboğa Yolu-Çankırı Yolu kavşağına kadar şehri kuzey bölümünden kuşaklayacak, 20 kilometre uzunluğunda ve 50 metre genişliğindeki dev bulvarın yapımı hızla sürülüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu bulvar Yenimahalle; Karacakaya, Memlik, Yuvacık hattından başlayarak, Bağlum, Pursaklar ve Saray -Gümüşoluk üzerinden Esenboğa yolu Çankırı kavşağına kadar uzanacak" dedi.

Pursaklar-Keçiören ve Yenimahalle'yi kuzeyden kuşaklamayla birbirine bağlayacak dev bulvarın, güzergahta kamulaştırma olan bölgeler haricinde kazı ve dolgu işlemlerinin yüzde 80'inin tamamlandığını bildiren Başkan Gökçek, 20 kilometrelik bulvarın özellikle Çevre Yolu'na alternatif olacağını, ancak bunun yanında da havaalanına çift yönlü ulaşımda büyük kolaylık sağlayacağını belirtti. Gökçek, şunları söyledi:

"Yeni bulvarın güzergahı, Pursaklar Gümüşoluk Mahallesi'nden başlayıp, Pursaklar, Saray, Fatih ve Mimar Sinan Mahalleleri sınırları içinden, Keçiören Bağlum Mahallesi'ne, buradan da Yenimahalle Yakacık Mahallesi sınırlarından geçip, Yuva Mahallesi 3585 Cadde'de sona erecek. Yani yeni bulvarımızın bir ucu Yuva Mahallesi'ne, diğer ucu da Akyurt Kavşağı'na çıkacak. Bu yol, Havaalanı yolu trafiğini, Çevre Yolu veya şehrin ana yoluna girmeden direkt olarak Yakacık'a aktaracak. Açtığımız her yeni cadde ve bulvarda olduğu gibi, bu yeni bulvarımız da bölgesindeki trafik yükünü büyük oranda rahatlatacak."

Yeni bulvarın bölge için önemli bir alternatif güzergah oluşturacağını da vurgulayan Başkan Gökçek, "Bu yıl içinde yol açma işlemlerinin ardından, ASKİ'tarafından yağmursuyu, pis su hatları, daha sonra da sanat yapıları gerçekleştirilecek" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Melih Gökçek Yenimahalle Pursaklar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title