Haberler

    Başkasının Telefon Hattını Kullananlar İçin Son Gün 1 Ekim

    Güncelleme:

    Başkasının cep telefonu hattını kullananlar için verilen süre 1 Ekim 2014'te sona eriyor.

    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, başkasının adına kayıtlı cep telefonu hatlarını kullanan vatandaşların bu hatları kendi üzerlerine kaydettirmeleri için tanınan bir yıllık sürenin 1 Ekim 2014 tarihinde dolacağını söyledi.

    1 YIL EK SÜRE TANINDI

    Elvan yaptığı açıklamada, başkasının adına kayıtlı olmasına rağmen kullandıkları hatları herhangi bir sebeple üzerlerine almamış olan kişilerin mağdur olmaması amacıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından bir yıl ek süre tanındığını hatırlattı.

    ASIL SAHİPLERİ HATTI KAPATTIRABİLİR

    Vatandaşların hizmet aldıkları GSM operatörlerine başvurarak, hatları üzerlerine kaydettirmeleri ve abonelik sözleşmesi imzalayabilmeleri için tanınan ek sürenin 1 Ekim 2014 tarihinde dolacağını belirten Elvan, "Başkasının hattını kullanan vatandaşlar önümüzdeki iki ay içinde hatlarını üzerlerine almazlarsa, hattın asıl sahibi olarak gözüken kişiler bu telefonları kapattırabilecek" diye konuştu.

    BTK'nin vatandaşların haberi olmadan adlarına cep telefonu hattı açılmasını engellemek ve bu şekilde açılmış hatların gerçek kullanıcıların adına kaydedilmesini sağlamak için 2 Ocak 2013 tarihinde internet üzerinden Mobil Hat Sorgulama Hizmeti başlattığını ifade eden Elvan, şunları kaydetti:

    "VATANDAŞLAR ZOR DURUMDA KALIYOR"

    "2013 yılı başında hayata geçirilen internet üzerinden hat sorgulama hizmeti kapsamında 2 milyon 536 bin 430'u farklı kişiler olmak üzere toplam 3 milyon 548 bin 112 sorgulama gerçekleştirilmiş. Bu sorgulamalar sonucunda çok sayıda kişinin üzerlerinde kayıtlı görünen ancak başkaları tarafından kullanılan hatlardan haberdar olduğu anlaşılıyor. Abone kayıt merkezlerine yapılan başvurular üzerine başkasının adına kayıtlı hat kullanan yaklaşık 900 bin kişide hatları üzerlerine aldı. Başkasının adına hat alan bazı kişiler, bu hatları dolandırıcılık gibi yasa dışı bir takım işlerde ve görüşmelerde kullanabiliyor. Bu gibi olaylar nedeniyle, bazen kağıt üstünde hattın sahibi olarak gözüken ancak bundan haberi olmayan vatandaşlar zor durumda kalabiliyor."

    KAYIT YA DA İPTAL YAPILABİLİR

    İnternet sitesinde yaptıkları sorgulama sonucunda adlarına kayıtlı ancak başkaları tarafından kullanılan telefon bulunduğunu tespit edenler, ilgili GSM firmasının abone kayıt merkezlerine başvurarak, bu hatların kullanıcıların adına kaydedilmesini veya iptal edilmesini isteyebiliyor.

    E-DEVLET ÜZERİNDEN SORGULAMA

    Cep telefonu abonesi olmayan vatandaşlar da bilgileri dışında adlarına hat açılıp açılmadığını e-Devlet üzerinden kimlik numarasıyla sorgulama yaparak öğrenebiliyor.

    Kaynak: Sabah

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
    500

    Yorumlar (5)

    SELAMİ:

    GSM FİRMALARI BİR YIL BU İŞLEMİ BEDAVA YAPIYORDU VE BİR YIL BOYUNCADA HİÇ BİR ZAMAN SİSTEMLERİ ÇALIŞMADI ŞİMDİ EK SÜRE TANINMIŞ MIŞ TA FALANDA FİLAN HALBUKİ YALAN PARA İLE OLUNCA NEDENSE SİSTEMLER HEP ÇALIŞIR DURUMDA AMA GEREKİRSE KULLANDIĞIM HATTI KAPATTIRIRIM YİNE DE 50LİRA VERMEM HEPSİ SAHTEKAR ÜÇKAĞITÇI

    15
    0
    yanıtYanıtla
    hektor:

    GSM operatörlerine para lazım galiba bedava yapında işlemi görelim en az hat başına 30-35 tl alırlar

    15
    0
    yanıtYanıtla
    murat:

    yalnız 18 yaş altı hat sahibi olmayanlar ne olacak ?

    9
    1
    yanıtYanıtla
    GERCEKLER:

    hukumetle operatorler birlikte calisiyor onceden bedava olan islem icin artik 50tl aliniyor fifti fifti kirisiyorlar paralari

    4
    1
    yanıtYanıtla
    MAL HERİFLER:

    Bu Haberle İlgili Yorumunuzu YazınYA SZNN BAŞKA İŞİNİZ YOKMU LAN

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title