Haberler

Başkanları Birbirine Düşürüp Geri Çekildi!

Güncelleme:

Şanlıurfa gündemindeki twet krizinin altında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdulkadir Okay çıktı.

Şanlıurfa büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ile TÜMSİAD Şube Başkanı sosyal medyada birbirine girdi. Karşılıklı ağır sözlerin de kullanıldığı tartışmanın sebebi ise, hiçbir dernek veya vakfa kermes için tahsis edilmeyen Topçu (Rabia) Meydanı'nı genel sekreter yardımcısı Abdulkadir Okay'ın Şair Nabi Yurdu'na tahsis edilmesi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin resmi olmasa da Topçu (Rabia) Meydanı'nı dernek veya vakıflara kermes için tahsis etmemesi kararı vardı. Bugüne kadar çok sayıda talep gelmesine rağmen, belediye hiçbir kuruma kermes düzenlemesi için meydanı vermedi. Ancak geçen hafta Şair Nabi Yurdu'nun açtığı kermes hariç. Meydandan döner ve kebap dumanları yükselmeye devam ederken, develi sergi de açılıp çirkin görüntülere sebep olundu. Sosyal medyadaki tartışma da talep eden kurumlar arasında ayrımcılık yapıldığı iddiasıyla başladı.

ASIL SORUMLUSU OKAY'DAN HİÇ SES ÇIKMADI

TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi Başkanı M.Sadık Sade'nin öfkelendiren durum, Semerkan Vakfı istediği halde meydan tahsisi yapılmazken, bu talepten bir ay sonra Şair Nabi Yurdu'na verilmesi oldu. Sosyal medyadan tepki gösterdiği yetkili ise Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'di. Sosyal medyadaki tartışma karşılıklı ağır sözlerle hakarete dönüşürken, meydanı Şair Nabi'ye tahsis eden yetkilinin meydanın bağlı olduğu Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdulkadir Okay olduğu anlaşıldı. Bugüne kadar onlarca kurumun kermes talebi reddedilirken, Okay'ın neden Şair Nabi'ye böyle bir jest yaptığı bilinmezken, neden olduğu tartışmadan ise uzak durup sosyal medyadan farklı paylaşımlar yapması dikkat çekti. Gelen eleştirileri üstlenen isim sadece Güvenç oldu.

ÖZCAN, ORTAMI YUMUŞATMAYA ÇALIŞTI ANCAK…

İki gün önce TÜMSİAD Şube Başkanı M.Sadık Sade, twitter hesabından belediye başkanı Güvenç'i hedef alan tweetler atmaya başladı. Güvenç de, Sade'ye dün karşılık verdi. Her iki başkanın karşılıklı tweet atmasıyla devam eden tartışmada ağır sözler ve tehditler de kullanıldı. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, attığı tweetle ortamı yumuşatmaya çalıştı ancak bu girişim sonuçsuz kaldı.

Sosyal medyada şaşkınlıkla izlenen karşılıklı atışmada şunlar ifade edildi:

M.Sadık SADE @yurday63 Adaletsizliğe karşı gösterilen tepkiyi kuru gürültü olarak algılayan sesini çıkaranları provokatör, insafsız, zalim diyerek kamuoyu oluşturmaya çalışan her zaman tehditvari konuşan hala siyasi moda bir alışmayanları Allah'a havale ediyorum. Bil ki biz sadece rükuda eğiliriz başkaları ile karıştırma sukutumuz edebimizdendir ikrarımız değildir konuşursak alem susar.
Celalettin Güvenç: @sadiksade1563 sen hiç kimseyi itlikle ima edemezsin... aynen sana iade Allah'ın izniyle evet senin gibilere rağmen kervan yürüyecek. Çıkarttığın fitnenin altında ezileceksin. Kifayetsiz muhteris iftiracı fitnecisin şimdilik bu kadar."
Milletvekili Halil Özcan: @sadiksade1563 Hoşgörülü olalım, birbirimizi anlamaya çalışalım. Kalp kırmayalım. Kalp cama benzer. Kırılması kolaydır ama tamiri zordur.
M.Sadık Sade: @halilozcan63 hocam tehdit twitleri atıp bizleri insafsız zalim fitneci gösterip kamuoyu oluşturanlara sessiz mi kalalım.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Celalettin Güvenç Rabia Meydanı Halil Özcan Şanlıurfa Yerel Güncel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title