Haberler

Başkanlar, Arslanbey Terfi Merkezi'ni İnceledi

Güncelleme:

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe Arslanbey Derin Kuyu Suları Terfi Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

İncelemeler sırasında Başkan Karaosmanoğlu'na Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ve AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz eşlik etti.

"SU KESİNTİSİ YAPMADIK"

Arslanbey'deki terfi merkezinde incelemelerde bulunan Başkan Karaosmanoğlu, "Geçtiğimiz kış döneminde beklediğimiz yağışları alamadık. Yuvacık Barajı yetersiz kalınca Sapanca'yı ve bu kuyuları devreye aldık. Çok şükür su kesintisi yapmadan, yaz aylarını atlattık" dedi.

"BOL KAR VE YAĞMUR BEKLİYORUZ"

Barajları dolduracak yağışlar beklediklerini belirten Başkan Karaosmanoğlu, "İnşallah bol kar ve yağmurla barajlarımız yine yüksek doluluk seviyesine ulaşacak. Buna inanıyor ve Rabbimizden istiyoruz" şeklinde konuştu.

KARTEPE'DE 55 KUYU

İSU Genel Müdürlüğü, bölgede 2 yıldır etkili olan kuraklığa karşı Kartepe ilçesine bağlı Arslanbey'de 25, Suadiye'de 19 ve Maşukiye'de 11 olmak üzere 55 adet, Başiskele Kullar'da 17 adet ve diğer ilçeler ile birlikte toplam 86 adet yeni derin kuyu açtı. 19 adet mevcut kuyuyu da yenileyen İSU, toplam 105 adet derin kuyudan su alıyor. Bölgedeki derin kuyulardan günlük 100 bin m3 su elde edilerek arıtma tesisine gönderiliyor.

YUVACIK ARITMA TESİSİNE AKTARILIYOR

Kuyu sularının terfi merkezine ulaştırmak için 15 km uzunluğunda bağlantı hattı ve arıtma tesislerine aktarılması için de 10 km uzunluğunda isale hattı yapıldı. Suadiye ile Arslanbey Derin Kuyu Suları Terfi Merkezi birbirine bağlantılı olarak çalışıyor. Suadiye'deki 19 kuyudan elde edilen sular terfi merkezinde bir araya gelerek, isale hattı ile 25 kuyunun sularının biriktiği Arslanbey Terfi Merkezi'ne ulaştırılıyor. Buradan da her biri 200 lt/sn gücündeki 4 adet pompa ile Başiskele Kullar Yuvacık Barajı İçmesuyu Arıtma Tesisi'ne ulaştırılıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Arslanbey Suadiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title