Haberler

Başkan Yılmaz: Kentsel Dönüşüm Alanlarında Yapılaşma Düşünmüyoruz

Güncelleme:

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz; Altınordu, Fatsa ve Ünye'de gerçekleşecek olan kentsel dönüşüm alanlarında kesinlikle yapılaşma düşünmediklerini söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde gerçekleşecek olan kentsel dönüşüm alanlarında kesinlikle yapılaşma düşünmediklerini söyledi.

Başkan Yılmaz açıklamasında Altınordu ilçesinde dönüşüm yapılacak 3 alandan ilkinin stadyum, Orta Cami, PTT binası, Altınordu Belediyesi binası alanlarının da yer aldığı 84 dönümlük alan, ikinci bölgenin, otogar ve çevresini kapsayan 80 dönümlük arazi ve son olarak ta kamyon garajının bulunduğu 24 dönümlük arazi üzerinde kentsel dönüşüm planlanması yapıldığını belirtti.

Başkan Yılmaz, Fatsa'daki dönüşüm alanlarının ilkinin eski çöp alanı ve stadyumların bulunduğu 550 dönümlük riskli arazide ve Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde yer alan 4 dönümlük riskli alanda yapılacağını bildirdi.

Yılmaz, kentsel dönüşümün uygulanacağı bir diğer ilçe olan Ünye'de ise Saraçlı mahallesinde 210, Gölevi Mahallesi'nde 210 ve Kaledere, Liseler ve Bayramca Mahallelerinde 83 dönümlük arazilerde kentsel dönüşüm çalışması yapılacağı açıkladı.

Kentsel dönüşümde riskli ve rezerv alanların belirleneceğini ve bu aşamadan sonra kamulaştırmaya gidileceğini belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, kamulaştırma bedelini bakanlıktan almayı planladıklarını söyledi. Kentsel dönüşümün yapıldığı Altınordu, Ünye ve Fatsa'daki alanların yüzde 70'e yakınının kamu arazisi olduğu ifade eden Başkan Yılmaz, "Kamulaştırma alanlarında bu nedenle daha rahat olacağız. Şehrin rahatlaması açısından kentsel dönüşüm çok önemli. Dönüşüm yapılan alanlarda kesinlikle ve kesinlikle yapılaşma düşünmüyoruz" dedi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Enver Yılmaz Fatsa Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title