Haberler

Başkan Zolan'dan Milli Mücadele Günü Mesajı

Denizli Belediyesi Başkanı Osman Zolan, 15 Mayıs Milli Mücadele Günü'nün Türk Milleti'nin boyun eğmediğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Denizli Belediyesi Başkanı Osman Zolan, 15 Mayıs Milli Mücadele Günü'nün Türk Milleti'nin boyun eğmediğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Denizli Belediyesi Başkanı Osman Zolan, 15 Mayıs Milli Mücadele Günü ile ilgili olarak bir mesaj yayınladı. Denizli Belediyesi Başkanı Osman Zolan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

" İzmir'in işgalinden 4 saat gibi kısa bir süre sonra Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde toplanan Denizli halkı Milli Mücadele'nin belki de dönüm noktası olan bir hareketi başlatmış oldu. Kimsenin milli benliğine ve bütünlüğüne kast edici bir harekette bulunmayan Türk Milleti, kendi birliğine kastedenlere de her zaman büyük dersler vermeyi başarmıştır. Tüm dünyaya verilmiş bir ders ve örnek olan bir mücadele için atılmış ilk adımın ilimizde olması bizim için ayrı bir gururdur. Müftü Ahmet Hulusi ve diğer vatanseverlerin öncülüğünde düzenlenen mitingde Müftü Ahmet Hulusi'nin vermiş olduğu fetva ve bu kararı takip eden fiili teşkilat, Milli Mücadele tarihimizin ilk varlığıdır. Tüm şehitlerimizin ve tüm bu mücadelenin merkezini oluşturan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ruhları şad, 15 Mayıs Milli Mücadele Günü kutlu olsun." - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Hulusi Osman Zolan Denizli Müftü Yerel Haberler

title