Haberler

Başkan Zolan'dan Denizli Lisesi Açıklaması

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Lisesi’nin Büyükşehir Belediyesi’ne devri ile ilgili olarak çalışmaların devam ettiğini belirterek, tarihi lisenin anılarının korunacağını söyledi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Lisesi'nin Büyükşehir Belediyesi'ne devri ile ilgili olarak çalışmaların devam ettiğini belirterek, tarihi lisenin anılarının korunacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Denizli ziyaretinde yeniden gündeme getirdiği Denizli Lisesi'nin Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne devri ile ilgili olarak Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan açıklama yaptı. Denizli'nin artık büyükşehir olduğunu hatırlatan Zolan, bu nedenle mevcut binanın yeterli gelmediğini söyledi.

Denizli Lisesi'nin olduğu bölgeye geçmek için çalışmalara başladıklarını ifade eden Zolan, "Son 10 yıla baktığımız zaman yapılan Denizli'de derslik sayısı ve yapılan okullarla birlikte, kalite ve standartlar anlamında iyi yerlere geldik. Denizli olarak son yıllarda eğitime hayal edilemeyecek noktalara geldik. Mevcut Denizli Lisesi tarihi binasının daha iyi korunabilmesi onun aslına uygun hale getirilerek halkımızla buluşması noktasında çalışmalarımız sürüyor. Çevre düzenlemesi ve restorasyonla aslına uygun hale getirilmesi, etrafında güzel bir alan oluşturulması için gerekeni yapacağız. O bölgede yapılacak çalışma ile binanın etrafı bir park olacak. Eski mezunların o okulla iç içe yaşayabileceği bir hale getirmemiz gerekiyor. Bu günkü halı çok sağlıklı değil" dedi.

BELEDİYE BİNASININ YIKIMI

Mevcut belediye binasının yıkılarak kentin ihtiyacı olan bir meydana kavuşacağını belirten Başkan Zolan, şunları söyledi:

"Büyükşehir Belediyesi olarak yeni binaya ihtiyacımız var. Mevcut bina çok sağlıklı değil meydanı genişletmek amacı ile bu işi yapacağız.Orada güzel bir meydan olsun arzusundayız. Bu konuda Cumhurbaşkanımız son sözü söyledi. Orayla ilgili talimatı oldu. İnşallah en yakın zamanda insanlarımıza güzel bir binada hizmet etmek tek arzumuzdur. İlimizde yeni okullar yapılmaya devam edecek. Denizli Lisesi'nin ismi yaşayacak. Orayla ilgili çalışmanın detayları var. Oradaki çocuklarımız uygun bir yerde eğitim devam edecek. O bina durdukça lise olarak ve koca mektep olarak anılacaktır. Etrafında güzel bir düzenlemeyle restore edilmesi aslını koruyarak gelecek nesillerimize taşıyacağız. O binayı Denizlinin örnek binası simge binası haline getirmek istiyoruz." - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Osman Zolan Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title