Haberler

Başkan Zengin: "Artan Şiddet Olaylarının Arkasında Aile Yapısının Bozulması Yatıyor"

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanı Hanife Zengin, artan şiddet olaylarının arkasında yatan gerçeğin aile yapısının ve kavramının hızla bozulması olduğunu belirtti.

Zengin beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile bir basın açıklaması yaparak şiddete karşı olduklarını kaydetti. Zengin, toplumda küresel şiddet, kişisel nefret, savaş, terör, güvensizlik, parçalanan aileler, intiharlar, fen ve cemiyetin bozulması ve ahlak çöküntüsü gibi insanlık krizlerinin yaşandığını ifade etti. Şiddet olaylarının ve toplumsal erozyonun altında yatan gerçeğin aile yapısının bozulması olduğunu anımsatan Zengin, "Siyaset mekanizması, sosyal yapı ve aile doğru hak anlayışına dayalı bir zihniyet ile topyekün bir kalkınmaya ihtiyaç duymaktadır. İçinde yaşadığımız zaman diliminde, aile mefhumu en badireli dönemlerinden birini yaşamaktadır. Karıncayı bile incitmeyen, zavallıya, düşküne, acize yardım etmeyi kendisine düstur edinmiş bir millet, vahşice insan öldüren bir topluma nasıl dönüştü? Aile bireyin, toplumun, devletin ve medeniyetlerin inşa süreçlerinin özünü, hareket noktasını oluşturur. Aile, dış tehditlere karşı da bir kalkan, kale durumundadır. Aile bugün bir tüketim unsuru olarak nitelenmiş, ardından da aile kurumunun önemi azaltılarak haz ve heves tatmin merkezli bireysellik yerleştirilmiştir. Bunun neticesi olarak da toplumsal yapı hızlı bir erozyona uğrayarak bütün 'değer yargılarını' yitirmeye yüz tutmuştur. Kadını ev ve aile içinden soyutlayan, ailenin mukaddes mahiyetini yıkan, anneliği tasfiye eden, kadın-erkek rekabetini artıran, çocukları kreşlere emanet ettiren kapitalist anlayış, aile mefhumunu sarsmış ve değersizleştirmiştir. Bizler Saadet Partisi Kadın Kolları olarak sadece kadına değil insana, çevreye, hayvana ve eşyaya yönelik her türlü şiddetin karşısındayız. Hak ve adalet merkezli, şefkat ve merhamet ile kuşatılmış yeni ve adil bir dünyaya inanıyoruz. Bir daha bu acı olayların yaşanmamasını diliyoruz" diye konuştu. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title