Haberler

Başkan Zeki Toçoğlu: "Kent Meydanını da Bombalamayı Düşünmüşler"

Sakarya’da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) bağlı bir grup askerin darbe girişimine tepkisini sürdürüyor.

Sakarya'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı bir grup askerin darbe girişimine tepkisini sürdürüyor.

Vatandaşlar kalkışmanın 5'inci gününde de Demokrasi Meydanı'nda toplandı. Gerçekleştirilen mitingde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun yanı sıra, Vali Hüseyin Avni Coş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, AK Parti eski Milletvekili Ali İnci, SATSO Meclis Başkanı Akgün Altuğ, SESOB Başkanı Hasan Alişan, ilçe belediye başkanları, AK Parti ilçe başkanları, STK Temsilcileri, CHP ve MHP parti mensupları yer aldı.

"Kent Meydanını bombalamayı düşünmüşler"

Ellerinde Türk bayrakları taşıyan on binlerce vatandaşın yer aldığı programın açılış konuşmasını yapan Başkan Toçoğlu, "Darbeci alçaklara karşı direnişin sembolü olan Sakarya'dan tüm Türkiye'ye selam olsun. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve Başbakanımız Binali Yıldırım'a selam olsun. 5 akşamdır buradayız. Cumhurbaşkanımız 'Artık evlerinize dönebilirsiniz' diyene kadar da bu meydanları terk etmeyeceğiz. Arkadaşlar hiçbir şeye zarar vermeden böyle direnişlerin olduğunu nerede görülmüş? İşte 15 Temmuz gecesi itibariyle hem Sakarya'da hem de ülkemizde görülüyor. Bu hainler bu alanı, demokrasi mücadelemizin simgesi Kent Meydanı'nı da bombalamayı düşünmüşler. Siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, kurumlar, basın kuruluşları ve sizlerle birlikte bu alçaklara gereken dersi verdik. Kırmadan, dökmeden ve en önemlisi birbirimize hakkı önererek devam edelim. Hepinizden Allah razı olsun. Allaha emanet olun" şeklinde konuştu.

"Mücadeleye devam edeceğiz"

AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç demokrasi nöbetinde yaptığı konuşmada, "Kardeşlik ve sevgi iklimini bütün dünyaya yayıyorsunuz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gül bahçelerine giren gül kokar. Sizin aranızda üzerlerimize gül kokuları sindi. Hepinizden Allah razı olsun. Biz yüreklerin bir vurduğunu 15 Temmuz gecesi gördük. İnşallah birlik ve beraberliğimizi arttırarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Hepiniz Allah'a emanet olun" derken; Sakarya Kızılay Şube Müdürü Ahmet İşgüzar, "5'inci akşamda da meydanlardayız. Sorun tamamen ortadan kalkana kadar da bu meydanı terk etmeyeceğiz. Hep beraber direnişi sürdüreceğiz" ifadelerine yer verdi. MHP Eski İl Başkanı Mehmet Erdoğan ise yaptığı açıklamada, "Demokrasi Meydanı'nın demokrasi bekçileri olan sizlerin karşısında saygıyla eğiliyorum. Bu meydandan dünyaya sesleniyorum: Bize demokrasi dersi vermeye kalktınız. Şimdi milletimiz tüm dünyaya demokrasi dersi veriyor. 15 Temmuz'da tüm Türkiye dünyaya 'yaşasın demokrasi' dedi. Bu durumdan siyasi nemalanmak darbeci olmaktır. Cumhurbaşkanı tehlike geçmemiş dediği için siyasi nema beklediğini düşünüyorsan sende darbecisin. Bizler bu birlikteliğimizi sürdürmeliyiz. Allah milletimize zeval vermesin" dedi.

"Gündüz iş gece meydanda olacağız"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, "15 Temmuz günü bu şerefsizlerin oyununu milletimizle birlikte bozduk. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan 'bu hainlerin darbe girişimi bitti' diyene kadar bu meydanlarda olacağız. Bu meydanları terk etmeyeceğiz. Bizi PKK'yla, İŞİD'le, DHKP-C ile dize getirmeye çalıştılar. Hamdolsun milletimizin dualarıyla ayaktayız. Devletimiz işinin başında. Bizde gündüz işimizin başında akşamları da meydanlarda olacağız. Bunlar şimdi ekonomik olarak bizi vurmak isteyecekler. Buna fırsat vermeyelim" derken, Vali Hüseyin Avni Coş ise, "Demokrasiye, hukuka ve milli iradeye sahip çıkmak suretiyle bu milletin ve devletin sahipsiz olmadığını, üniforma giymiş 3-5 terör örgütü mensubunun bu millete istikamet veremeyeceğini çok iyi gösterdiniz. 15 Temmuz gecesi itibariyle meydanlara, sokaklara çıkmanız bu darbecilerin korktuklarını medyaya yansıyan yazışmalardan gördük. Şerefsizler, hainler sizlerle baş edemeyeceklerini bilecekleri için takviye istiyorlar. Gözlerini kan bürümüş. Allah korusun başarılı olsalardı neler olacağını bu yazışmalardan tahmin edebiliyoruz. Ama siz bu hainlere engel oldunuz. Allah sizlerden razı olsun" diye konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Avni Coş Zeki Toçoğlu AK Parti Sakarya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title